Nema ko zapaliti bure baruta

Politička situacija je uzburkana. Zbog najavljene revizije tužbe po presudi BiH protiv Srbije glavne teme su kriza i rat. Napeto u cijelom regionu. Ali vatru ne treba dalje potpaljivati, uvjerava predsjednik Udruženaj građana Tuzla Vehid Šehić.

Bosna i Hercegovina 25.02.2017 | 16:36
Nema ko zapaliti bure baruta
Zvanično je. Zahtjev za reviziju tužbe je podnesen. Do konačne odluke suda svi komentari i pretopstavke treba da budu na stend baju, rekao je Vehid Šehić. On poziva na smirivanje tenzija.

“Apelujem na sve političare da se strpe bilo kakvih komentra, jer sad je sve na sudu, a ne na Predsjedništvu ili članu Predsjedništva BiH”, kaže Šehić.

Ono što je najpogubnije jeste da će i ono malo povjerenja što je bilo, ako je i bilo među političkim akterima, ovim još više biti degradirano, ističe Šehić za BN televiziju. Kaže - siguran je: ovo će izazvati određene posljedice.

“To je najnemoralnije što su političari mogli da naprave prema građanima, jer se odranije govori o nekom ratu, ali situacija je drugačija nego što je bila '90-ih godina, nema više toliko jakih i moćnih koji bi zapalili takozvano bure baruta na Balkanu”, kaže Šehić i dodaje:

“Prisustvo međunarodne zajednice je jako izraženo, zatim jedna zemlja je u EU, druga na putu, jedna ispunjava uslove, drugačiji je politički ambijent, a i poruke iz našeg susjedstva su smirujuće, tako da to budi nadu da kod političara postoji razum i odgovornost da građanima omoguće miran život. “

Zadatak svih nas jeste da se sačuvaju mir, dostojanstvo i stabilnost u BiH i regionu, kaže Šehić, a na pitanje da li su političari spremni da to ispoštuju kaže:

“Jako je teško vjerovati političarima u BiH, jer uspjeh politike zavisi od toga koliko u njoj ima etike i morala. A mi znamo da smo `na vi` sa etikom i moralom.“

Naša najveća sreća jeste što smo zavisni od međunarodne zajednice. Davno je BiH pogazila dostojanstvo i nezavisnost i sad o našoj sudbini odlučuju više drugi nego sami mi, zaključuje Šehić za BN televiziju.



(BN televizija)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Čovjek

25.02.2017 15:47

Tako je druže.

ODGOVORITE
Name

rere

25.02.2017 16:07

Ocigledno da su stari UDBASI penzionisani.....???

Name

Dijagnoza

25.02.2017 17:13

A šta je tako. Šta je on rekao što nije već rečeno. Zašto se nije izjasnio na čijoj je strani. Na sudu nema sredine. Na sudu jedna strana gubi a druga strana dobija spor. Predmet je na sudu. Na čijoj si strani Šehiću genijalčino.

Name

Big Bosna

25.02.2017 17:56

Na bosanskoj strani.Nece valjda bit na četničkoj.

Name

snd

25.02.2017 19:13

Ni Šale ne zna šta je izjavio. Traži čovjek neki angažman na nekom projektu. Nudi se svima koji imaju novac. Tanak je sa lovom ovih dana.

Name

ЗАПАДНА СРБИЈА

25.02.2017 15:55

Значи ли то да има барута?

ODGOVORITE
Name

Vise bure

25.02.2017 16:38

Vise bure nego barut.Ajte gospon kojoj se budaletini jos ratuje.Nek u djecu svoju pogleda i ucuti.

ODGOVORITE
Name

Gorki plodovi

25.02.2017 17:14

Možete vi potpaljivati koliko god hoćete, ali ko je jednom izgorio tog više niko ne zapali !!! Gurnuli bi oni ovaj jadni narod opet u rat tj, sirotinju da gine po gorama i planinama ali više narodu nije stalo do rata.To se vidi po tome što su kidisali na ustav i zakone jer tirani prvo sruše zakone da bi mogli da poubijaju ljude,to je stari isprobani recept i činjenica....

ODGOVORITE
Name

bilo ne bilo

25.02.2017 17:49

Rata od nas nema ništa.Više je naroda stradalo (obolilo) od bjede i nepravde nego u ratu a još kad se tu doda ovaj masovni odlazak mladih ljudi ; šta reći.

ODGOVORITE
Name

Da se zna

25.02.2017 18:14

Nema rata. Ne daju banke. Valja kredite vraćati...

ODGOVORITE
Name

Re da se zna

25.02.2017 21:33

Dobar komentar skroz Haaahha...

ODGOVORITE