Малтретиран син Мухамеда Алија

Син боксерске легенде Мухамеда Алија доживо је непријатност на аеродрому на Флориди када су га службеници аеродрома испитивали о његовој религији.

Свијет 25.02.2017 | 14:41
Малтретиран син Мухамеда Алија
"Био је веома шокиран због тога. Никада се према њему нису тако понашали. Није знао шта се дешава, питало их је 'зашто ово радите, мој отац је Мухамед Али, али није их било брига", рекао је Крис Манцини, адвокат Мухамеда Алија Млађег.

Према Манцинијевим речима, наследник славног боксера пуштен је так након два сата. Непријатност се догодила 7. фебруара када се Мухамед Али Млађи са својом мајком Калијом (другом Алијевом женом) враћао са Јамајке у САД.

На аеродрому "Форт Лаудердејл Холивуд" зауставила су их припадници имиграционог. Калију су службеници пропустили након што им је показала фотографију са бившим супругом, док је Али Млађи, иако је амерички држављанин, задржан.

Његов адвокат каже да су га два пута питали да ли је муслиман и одакле му име. Детаљи инцидента су доспели у јавност тек када је Калија Али потражила правне савете.

Портпаролка царинске и граничне заштите САД Норма Морфа није желела да коментарише инцидент, али је у мејлу "Њујорк тајмсу" који је објавио причу навела: "Због ограничења Закона о приватности не можемо да причамо о појединачним путницима, али сви међународни путници који долазе у САД подлежу инспекцији".

Адвокат породице Али каже да верује да на аеродрому постоји "профилисање".

"Уколико видите муслимана урадите овако... Уколико видите Арапина урадите овако...", рекао је Манцини и додао да породица још није одлучила да ли ће покренути тужбу.

Инцидент се догодио четири дана након што је федерални судија оборио уредбу председника САД Доналда Трампа о забрани путовања у САД за грађане седам претежно муслиманских држава.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дали Вам Је Јасно,

25.02.2017 15:04

Науците се несто ,тако се цува домовина" само мозак у функцију пустити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој ха

25.02.2017 17:05

Овај не зна да му се отац звао Цассиус Марцеллус Клеy.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

25.02.2017 20:50

Јест ал то му је робовско име које је фамелија добила кад су продани као робови. Али му је право име.