Maltretiran sin Muhameda Alija

Sin bokserske legende Muhameda Alija doživo je neprijatnost na aerodromu na Floridi kada su ga službenici aerodroma ispitivali o njegovoj religiji.

Svijet 25.02.2017 | 14:41
Maltretiran sin Muhameda Alija
"Bio je veoma šokiran zbog toga. Nikada se prema njemu nisu tako ponašali. Nije znao šta se dešava, pitalo ih je 'zašto ovo radite, moj otac je Muhamed Ali, ali nije ih bilo briga", rekao je Kris Mancini, advokat Muhameda Alija Mlađeg.

Prema Mancinijevim rečima, naslednik slavnog boksera pušten je tak nakon dva sata. Neprijatnost se dogodila 7. februara kada se Muhamed Ali Mlađi sa svojom majkom Kalijom (drugom Alijevom ženom) vraćao sa Jamajke u SAD.

Na aerodromu "Fort Lauderdejl Holivud" zaustavila su ih pripadnici imigracionog. Kaliju su službenici propustili nakon što im je pokazala fotografiju sa bivšim suprugom, dok je Ali Mlađi, iako je američki državljanin, zadržan.

Njegov advokat kaže da su ga dva puta pitali da li je musliman i odakle mu ime. Detalji incidenta su dospeli u javnost tek kada je Kalija Ali potražila pravne savete.

Portparolka carinske i granične zaštite SAD Norma Morfa nije želela da komentariše incident, ali je u mejlu "Njujork tajmsu" koji je objavio priču navela: "Zbog ograničenja Zakona o privatnosti ne možemo da pričamo o pojedinačnim putnicima, ali svi međunarodni putnici koji dolaze u SAD podležu inspekciji".

Advokat porodice Ali kaže da veruje da na aerodromu postoji "profilisanje".

"Ukoliko vidite muslimana uradite ovako... Ukoliko vidite Arapina uradite ovako...", rekao je Mancini i dodao da porodica još nije odlučila da li će pokrenuti tužbu.

Incident se dogodio četiri dana nakon što je federalni sudija oborio uredbu predsednika SAD Donalda Trampa o zabrani putovanja u SAD za građane sedam pretežno muslimanskih država.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dali Vam Je Jasno,

25.02.2017 15:04

Naucite se nesto ,tako se cuva domovina" samo mozak u funkciju pustiti.

ODGOVORITE
Name

Oj ha

25.02.2017 17:05

Ovaj ne zna da mu se otac zvao Cassius Marcellus Kley.

ODGOVORITE
Name

Kiki

25.02.2017 20:50

Jest al to mu je robovsko ime koje je famelija dobila kad su prodani kao robovi. Ali mu je pravo ime.