Убила Кимовог полубрата за 90 $

Жени осумњиченој за смрт Ким Џонг Нама плаћено је 90 долара за убиство, а веровала је да је реч о подвали, наводе власти Индонезије, јавља АП.

Свијет 25.02.2017 | 13:17
Убила Кимовог полубрата за 90 $
Ким Џонг Нама, брата севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, напале су две жене на аеродрому у Куала Лумпуру 13. фебруара када су по лицу испрскале хемикалијом.

Након тога, оне су ухапшене. Једна је из Индонезије, друга из Вијетнама.

Реч је о нервном агенсу ВX, а све показује да је за то одговоран званични Пјонгјанг.

Нервни агенс нема укус ни мирис, а у Конвенцији о хемијском оружју је наведено да је забрањено његово коришћење, осим за истраживачке, медицинске и фармацеутске потребе.

Светски медији убиство Кимовог полубрата упоређују са смрћу бившег руског агента Александра Литвињенка у Лондону 2006. године, када је био отрован радиоактивним полонијумом, иза чега наводно стоји Владимир Путин.

Стручњаци наводе да су оба типа атентата веома скупи начини за убиство и да оба поред тога значе и поруку за све оне који се могу сматрати непријатељима организатора злочина.

Ким Џонг Нам (45) је, према извештајима лекара, преминуо од последица срчаног удара, а претходно је доживео стање шока, због третмана хемикалијом.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Имал још тог ВX-а?

25.02.2017 12:28

Гдје се може сконтати једна канта тог ВX-а? Да се убаци у парламент БиХ када идуће седмице "изненадно" престану бојкот и састану се да изгласају повећање дневница?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.02.2017 13:48

Имуне су насе демократе на све отрове.

Name

брате

25.02.2017 14:32

За ове насе у Бањој Луци и васе у Сарајеву...мало је и напалмом их попалити...говна сугава унистисе јадан народ...