Чанак: Стресна утакмица, Луковић дошао са сахране!

Помоћни тренер Партизана Ненад Чанак похвалио је своје кошаркаше за приступ у победи над Задром у АБА лиги.

Кошарка 25.02.2017 | 08:15
Чанак: Стресна утакмица, Луковић дошао са сахране!
Црно-бели су тријумфовали 87:86 после драматичне завршнице и закуцавања Уроша Луковића пет секунди пре краја меча у Пиониру.

"Још једна изузетно стресна утакмица за нас. Овог пута на нашу срећу завршена је нашим тријумфом. Сама утакмица је била важна, јер на крају сезоне ће се заборавити ови проблеми с болешћу и повредама, остаће само резултати. Честитке играчима Партизана на карактеру и жељи, јер смо успели, иако нисмо могли добро да тренирамо", рекао је Чанак.

Црно-бели су испустили 12 поена предности, Задрани су са две тројке Маја Ковачевића у последњих 20 секунди преокренули, али су се домаћи навијачи на крају ипак радовали.

"Није тренерски манир да се хвале играчи ван свлачионице. Не сматрам се још тренером, ја сам овде да учим занат и морам да одам признање Урошу Луковићу, који уз све проблеме које има, данас испратио особу која му значи на неко боље место. Он је на утакмицу дошао директно са сахране и одиграо феноменално. Ја то морам да нагласим", додао је Чанак.

Партизан је у петак играо без шеторице играча Вила Хечера, Бранислава Ратковице, Милоша Копривице, Џамонта Гортона, Вање Маринковића и Кенана Карахоџића, док је Новица Величковић играо пет минута, а због болести је изостао и први тренер Александар Џикић.

"Хечер, Маринковић и Копривица су у ауту па су у ауту. Карахоџић и Гордон до даљњег због ложе. Ратковица је под температуром. Новица је покушао, али га колено 'разваљује'. Није могао више од четири минута, али је рекао 'ако треба, ту сам'. За понедељак, мислим да је то - то. Евентуално Бане Ратковица, али питање је на шта ће личити у понедељак после болести. Ово нам је била пета утакмица у осам дана, а Новица са онаквим коленом не може да издржи. Тренер је добро и мислим да ће нам он помоћи", рекао је Чанак.

Тренер Задра Арамис Наглић казао је да би победа много значила његовом тиму, али је нагласио да екипа неће одустати од борбе за опстанак.

"Нисмо искористили одсуство неких играча Партизана, што нам је олакшало посао, али да би се добио Партизан у Београду, мора се бити чвршћи. Рано смо ушли у проблеме с пеналима, направили смо много грешака и глупости. Жао ми је, јер је овим момцима била потребна оваква победа. Да смо овде победили, све би било другачије. Не одустајемо, хоћемо из утакмице у утакмицу да постигнемо више. Ситуација у тиму је боља, мислим да боље играмо, да смо позитивни. Треба нам нека тежа победа да 'кликнемо'. Морамо ову утакмицу што пре заборавити. То јесте траума, али је то тако у спорту", рекао је Наглић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар