Čanak: Stresna utakmica, Luković došao sa sahrane!

Pomoćni trener Partizana Nenad Čanak pohvalio je svoje košarkaše za pristup u pobedi nad Zadrom u ABA ligi.

Košarka 25.02.2017 | 08:15
Čanak: Stresna utakmica, Luković došao sa sahrane!
Crno-beli su trijumfovali 87:86 posle dramatične završnice i zakucavanja Uroša Lukovića pet sekundi pre kraja meča u Pioniru.

"Još jedna izuzetno stresna utakmica za nas. Ovog puta na našu sreću završena je našim trijumfom. Sama utakmica je bila važna, jer na kraju sezone će se zaboraviti ovi problemi s bolešću i povredama, ostaće samo rezultati. Čestitke igračima Partizana na karakteru i želji, jer smo uspeli, iako nismo mogli dobro da treniramo", rekao je Čanak.

Crno-beli su ispustili 12 poena prednosti, Zadrani su sa dve trojke Maja Kovačevića u poslednjih 20 sekundi preokrenuli, ali su se domaći navijači na kraju ipak radovali.

"Nije trenerski manir da se hvale igrači van svlačionice. Ne smatram se još trenerom, ja sam ovde da učim zanat i moram da odam priznanje Urošu Lukoviću, koji uz sve probleme koje ima, danas ispratio osobu koja mu znači na neko bolje mesto. On je na utakmicu došao direktno sa sahrane i odigrao fenomenalno. Ja to moram da naglasim", dodao je Čanak.

Partizan je u petak igrao bez šetorice igrača Vila Hečera, Branislava Ratkovice, Miloša Koprivice, Džamonta Gortona, Vanje Marinkovića i Kenana Karahodžića, dok je Novica Veličković igrao pet minuta, a zbog bolesti je izostao i prvi trener Aleksandar Džikić.

"Hečer, Marinković i Koprivica su u autu pa su u autu. Karahodžić i Gordon do daljnjeg zbog lože. Ratkovica je pod temperaturom. Novica je pokušao, ali ga koleno 'razvaljuje'. Nije mogao više od četiri minuta, ali je rekao 'ako treba, tu sam'. Za ponedeljak, mislim da je to - to. Eventualno Bane Ratkovica, ali pitanje je na šta će ličiti u ponedeljak posle bolesti. Ovo nam je bila peta utakmica u osam dana, a Novica sa onakvim kolenom ne može da izdrži. Trener je dobro i mislim da će nam on pomoći", rekao je Čanak.

Trener Zadra Aramis Naglić kazao je da bi pobeda mnogo značila njegovom timu, ali je naglasio da ekipa neće odustati od borbe za opstanak.

"Nismo iskoristili odsustvo nekih igrača Partizana, što nam je olakšalo posao, ali da bi se dobio Partizan u Beogradu, mora se biti čvršći. Rano smo ušli u probleme s penalima, napravili smo mnogo grešaka i gluposti. Žao mi je, jer je ovim momcima bila potrebna ovakva pobeda. Da smo ovde pobedili, sve bi bilo drugačije. Ne odustajemo, hoćemo iz utakmice u utakmicu da postignemo više. Situacija u timu je bolja, mislim da bolje igramo, da smo pozitivni. Treba nam neka teža pobeda da 'kliknemo'. Moramo ovu utakmicu što pre zaboraviti. To jeste trauma, ali je to tako u sportu", rekao je Naglić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar