Трамп љут на ФБИ-а и медије

Предсједник САД Доналд Трамп данас је, на Тwиттеру, прозвао Федерални истражни биро (ФБИ) да медијима одаје повјерљиве информације и да заједно подривају државу!

Свијет 24.02.2017 | 15:28
Трамп љут на ФБИ-а и медије
Трамп се у два тwитта обрушио на Федерални истражни биро у посљедњем у низу напада на државне институције.

"ФБИ је тотално неспособан да заустави цурење о националној сигурности које већ дуго подривају нашу владу. Чак нису у стању..., гласи први тwитт, на који се надовезује сљедећи:

"...да пронађу изворе из којих цуре информације у самом ФБИ-у. Медијима се одају повјерљиве информације које могу да имају разоран утјецај на САД. НАЂИТЕ ИХ САД", написао је Трамп.

Предсједник САД је протеклих седмица у више наврата прозивао медије и службе сигурности због цурења важних информација.




Због цурења информација да је разговарао с амбасадором Русије Сергејем Кисељаком, оставку је морао да поднесе Трампов сада већ бивши савјетник за националну сигурност Мајкл Флин.

Трампова реакција без преседана долази након што је ФБИ одбио захтјев Бијеле куће да демантује медијске наводе о комуникацији Трампових сарадника с руским обавјештајцима током предизборне кампање.

(Аваз)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Карадоз

24.02.2017 14:41

Нисам знао да предсјеник УСА не смије назвати директора ФБИ-а и натрљати му уси... овај комицар висе воли да се тwитера него иста друго да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

24.02.2017 14:57

Овај се бави јос увек собом.

Name

Да

24.02.2017 18:30

100%си у праву човијек само тwитује. Будалетина је и он. Прави је клокан.

Name

xxо

24.02.2017 19:06

САД има проблем, како це се то заврсити, не знам.

ОДГОВОРИТЕ