Уздрмана стабилност цијелог региона

Предсједник Владе Србије Александар Вучић оцијенио је данас да је подношење захтјева МСП-у за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид неодговоран потез, којим је створена веома лоша атмосфера, прије свега у БиХ.

Србија 24.02.2017 | 15:10
Уздрмана стабилност цијелог региона
Вучић је то рекао у разговору са амбасадором САД у Београду Кајлом Скотом истакавши да су тиме у прошлост враћени тешко грађени односи Србије и Босне и Херцеговине и уздрмана стабилност цијелог региона.

Српски премијер је рекао да ће Србија увијек поштовати интегритет Босне и Херцеговине и залагати се за очување мира и стабилности, али да нипошто неће дозволити да буду угрожени државни и национални интереси Србије.

Како је саопштено из Владе Србије, Вучић и амерички дипломата су осим о ситуацији у региону разговарали о билатералним односима и евроинтеграцијама Србије, као и о другим темама од заједничког интереса, преноси Тањуг.

Премијер Вучић и амбасадор Скот су истакли важност промовисања мира, стабилности и бољих међусобних односа на Западном Балкану, као и заједничких могућности за убрзање економског раста, ширења трговинске размјене и отварања нових радних мјеста.

Српски премијер је указао да би његов приједлог о успостављању Царинске уније на Западном Балкану био један од начина да се постигне економски напредак цијелог региона.

Амбасадор Скот је исказао континуирану америчку подршку Србији у процесу приближавања Европској унији и напорима које Влада чини у испуњавању критеријума за чланство.

Двојица саговорника су констатовала и добру сарадњу Србије и САД у борби против тероризма кроз дјеловање анти-ИСИС коалиције. Амбасадор Скот је пренио позив државног секретара САД Тиллерсона Влади Србије за министарски састанак посвећен тој теми, планиран за март у Вашингтону.

(Тањуг)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

БОБА

24.02.2017 14:17

МНОГИ ОВО ОЗБИЉНО СВАТАЈУ И КАО ОЗБИЉНО КОМЕНТАРИШУ КАО ДА ИХ НЕКО СЛУША А ДА НЕ КАЖЕМ ФЕРМА.ОВО ЈЕ ИГРА КОЈА ОДГОВАРА НАПАЋЕНОМ НАРОДУ. КО ХОЋЕ ДА СЕ ИГРА ИЗВОЛИТЕ НИШТА НЕ СМАТРАМ ОЗБИЉНО ВАЉДА СУ ЗА ДВАДЕСЕТ ГОДИНА УКАПИРАЛИ ЧЕМУ ОВО ВОДИ НАРОДЕ МОЈ МИЛИ СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2017 15:50

Нисам те препознао.што се јављаш,аки је ово"опијум" за народ?

Name

Драган

24.02.2017 14:17

САД не мисли добро Србији и србима па тако и овај амбасадор које његово презиме добро сугерира и одсликава право стање ствари.Не заносите се превисе са њиховом добротом која нас је увијек скупо костала сјетимо се само милосрдног андјела...

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијет

24.02.2017 14:41

Зар ви,Срби нисте добили милосрдног андјела у лику предсједника Трумпа.Да не буде као и увијек када изгубите све битке,оно,издаја брацо.

Name

нн

24.02.2017 14:24

Јест и била нека атмосфера.јебе се народу висе за реферандумима и ревиијама. ето толико од мене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

24.02.2017 14:25

Нема код нас лоше атмосфере нити ће је икад бити,нашим политичарима је битна фотеља (а ни ви нисте одмакли) демократија је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијет

24.02.2017 14:27

Знаци испуцани су сви адути и разлози за одлазак Вуцица на кризна подруцја и заказивање хитних сједница..Проблем орузја који је пронадјен је неријесен иако се у том тренутку иу том подруцју налазило преко 90 "безбједносно интересантних лица".Криза око воза је заврсена,зид у Митровици срусен,савамала....не зна се ко је срусио у сред Београда...сада је на тапету БиХ и забринутост Вуцица око тога.Не брине га сто Додик пред њим блати и вриједја БиХ....коју он "цијени и постује"Не знам ко вјерује овом цовјеку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре цвијет

24.02.2017 22:29

"ебо те,па ти цвијет си супер лик у све се разумијес,дивим ти се

Name

Адвокат

24.02.2017 14:35

Шта те брига,нек се тим питањима баве адвокати и суд а народ ће данас бити гладан ко и јучер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ревизија

24.02.2017 14:39

Србија има толико дивних људи који увазавају и цијене људе И разлиците од себе . Али има и велики и број оних људи који у водји виде узор , просперитет и спас од сваког зла . Такви људи слиједе популистицке водје који их могу на свакаква зла навратити убједјени да су на исправном путу. Милосевиц је био један од тих који је највеце зло нанио српском народу , али и другим народима : Док се та истина не схвати мислим да це бити веома теско доци помирења медју народима бивсе Југославије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОXА

24.02.2017 14:40

Бла бла ко овог јос озбиљо свата само неста лапрда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

24.02.2017 14:51

ОВО ЛОШЕ СВАТАЈУ ПОЛИТИЧАРИ РАДИ СВОЈЕ ПОЗИЦИЈЕ НАРОД НЕМА МОЗГА ДА ОВО ЛОШЕ СВАТИ НАРОД УВЈЕК ИМА МИРАН САН ТАКО И ЊИМА ЖЕЛИМ СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

24.02.2017 14:58

О КАКО ЈЕ ЛЕПО БИТИ ГЛУП ,,,,,,, ЗИВЕО БОРА ДЈОРДЈЕВИЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додатак

24.02.2017 15:11

"Погледај дом свој андјеле"

Name

Јаско

24.02.2017 14:59

А тко је створио лошу атмосверу. Ми нормални људи којима није битно како се ко зове и коме се моли, да нису људи који рове по контејнерима јер немају ста да једу. Или ви политичари са свих страна којима је битно ко има већи полни орган.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

24.02.2017 16:43

Ти људи сто роваре по контењерима, нека купе и стари папир а не само пластику(мислим пластицне фласе).