Сајам туризма: Рај који кошта 14.000 €

Најскупља путовања на Сајму туризма, као и најскупљи аутомобили на Сајму аутомобила, увек заголицају свачију машту, а најскупљи аранжман који смо ми пронашли кошта вртоглавих 13. 919 евра по особи!

Србија 24.02.2017 | 15:00
Сајам туризма: Рај који кошта 14.000 €
Ради се о путовању око света за 80 дана, а ко је као мали прочитао истоимену књигу, сигурно је то бар некад у животу пожелео. Путовање крузером траје чак 106 дана током којих заиста опловите свет.
 
У скупље аранжмане спадају и крстарење Маурицијусом, Сејшелима и Мадагаскаром у трајању од 15 дана, за које је потребно издвојити најмање 2.499 евра по особи, док Куба, Јамајка, Кајманска острва и Мексико без превоза из Београда до тамо и назад, коштају од 469 евра.



“Трансатлантик крстарење”, од Венеције до Мајамија, може се наћи по цени од 1.369 евра, с тим да је потребно обезбедити превоз до Венеције, односно од Мајамија до Србије.

На овогодишњем Сајму туризма поред многобројних понуда за летовање по Европи налазе се и повољна крстарења по свету за свачији џеп, али и егзотичне дестинације у Азији и Америци.



Од Београда до Венеције аутобусом, од Венеције преко Трста, Пиреја, Катаколна, Крфа до Дубровника бродом, па опет назад аутобусом по цени од 499 евра, па навише, само је једно од крстарења у понудама туристичких агенција на Сајму туризма.

У понудама их је много више и чини се да су цене приступачније него лани. Тако септембарско крстарење Западним Медитераном у трајању од осам дана, уз авио превоз до луке где се крузер налази, али и хотел са доручком у Барселони где се остаје један дан, одакле се авионом враћа за Београд кошта минимално 999 евра, док слична тура али са аутобуским превозом у марту кошта од 599 евра.



Они који нису љубитељи путовања бродом, агенције су осмислиле пакет аранжмане и туре на егзотичне локације. Тако се путовање за Вијетнам, Лаос, Камбоџу у трајању од 15 дана може наћи по цени од 3.000 евра.

Грузија, Јерменија и Азербејџан у појединим агенцијама коштају око 800 евра, док тура по Кини, односно обилазак Шангаја и Пекинга кошта око 990 евра за 9 дана.



Пут око света бродом најскупље је крстарење, док је обилазак Јужне Америке најскупље “копнено путовање”. Цена за ово задовољство износи око 4.000 евра.

Извор: Блиц
Фото: Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар