Sajam turizma: Raj koji košta 14.000 €

Najskuplja putovanja na Sajmu turizma, kao i najskuplji automobili na Sajmu automobila, uvek zagolicaju svačiju maštu, a najskuplji aranžman koji smo mi pronašli košta vrtoglavih 13. 919 evra po osobi!

Srbija 24.02.2017 | 15:00
Sajam turizma: Raj koji košta 14.000 €
Radi se o putovanju oko sveta za 80 dana, a ko je kao mali pročitao istoimenu knjigu, sigurno je to bar nekad u životu poželeo. Putovanje kruzerom traje čak 106 dana tokom kojih zaista oplovite svet.
 
U skuplje aranžmane spadaju i krstarenje Mauricijusom, Sejšelima i Madagaskarom u trajanju od 15 dana, za koje je potrebno izdvojiti najmanje 2.499 evra po osobi, dok Kuba, Jamajka, Kajmanska ostrva i Meksiko bez prevoza iz Beograda do tamo i nazad, koštaju od 469 evra.



“Transatlantik krstarenje”, od Venecije do Majamija, može se naći po ceni od 1.369 evra, s tim da je potrebno obezbediti prevoz do Venecije, odnosno od Majamija do Srbije.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma pored mnogobrojnih ponuda za letovanje po Evropi nalaze se i povoljna krstarenja po svetu za svačiji džep, ali i egzotične destinacije u Aziji i Americi.



Od Beograda do Venecije autobusom, od Venecije preko Trsta, Pireja, Katakolna, Krfa do Dubrovnika brodom, pa opet nazad autobusom po ceni od 499 evra, pa naviše, samo je jedno od krstarenja u ponudama turističkih agencija na Sajmu turizma.

U ponudama ih je mnogo više i čini se da su cene pristupačnije nego lani. Tako septembarsko krstarenje Zapadnim Mediteranom u trajanju od osam dana, uz avio prevoz do luke gde se kruzer nalazi, ali i hotel sa doručkom u Barseloni gde se ostaje jedan dan, odakle se avionom vraća za Beograd košta minimalno 999 evra, dok slična tura ali sa autobuskim prevozom u martu košta od 599 evra.



Oni koji nisu ljubitelji putovanja brodom, agencije su osmislile paket aranžmane i ture na egzotične lokacije. Tako se putovanje za Vijetnam, Laos, Kambodžu u trajanju od 15 dana može naći po ceni od 3.000 evra.

Gruzija, Jermenija i Azerbejdžan u pojedinim agencijama koštaju oko 800 evra, dok tura po Kini, odnosno obilazak Šangaja i Pekinga košta oko 990 evra za 9 dana.



Put oko sveta brodom najskuplje je krstarenje, dok je obilazak Južne Amerike najskuplje “kopneno putovanje”. Cena za ovo zadovoljstvo iznosi oko 4.000 evra.

Izvor: Blic
Foto: Profimedia

Komentari / 0

Ostavite komentar