НБА - трејдови у задњи час: Хиберт код Јокића, Ловерњ у Булсима...

Последњи дан прелазног рока у Сједињеним Америчким Државама, који се завршио у 21 час по средњеевропском времену, није нам донео 'блоцкбустер' трејд.

Кошарка 24.02.2017 | 10:45
НБА - трејдови у задњи час: Хиберт код Јокића, Ловерњ у Булсима...
Минесота Тимбервулвси одустали су у последњи час од договора са Њујорк Никсима, који су били спремни да Дерик Роуз и Рики Рубио замене места, без укључивања других играча или права на пикове.

Пол Џорџ, за кога су били заинтересовани Лос Анђелес Лејкерси и Бостон Селтикси, на крају је остао у Индијани, Џими Батлер такође није напустио Чикаго Булсе, па је најзвучније име које је у фебурару променило средину центар Сакраменто Кингса Демаркус Казинс – који је појачао Њу Ореалнс Пеликансе.

Последњег дана договоре су склопили Бруклин Нетси и Вашингтон Визардси, па је Бојан Богдановић завршио у престоници Сједињених Америчких Држава, док су Филаделфија 76ерси послали Нерленса Ноела у Далас Мевериксе, а у супротном правцу кренуо Ендру Богут.

Непосредно пре истека рока, појачање у рекету довели су и Денвер Нагетси нашег Николе Јокића, пошто су од Милвоки Бакса узели искусног центра и бившег Ол-стара Роја Хиберта, за будуће заштићене пикове на драфту.

Како преноси ЕСПН, Нагетси су покушали да направе комбинацију по којој би Пол Џорџ стигао у Колорадо, нудећи неколико играча и пикове, али су преговори одмах прекинути је Џорџ жели да се обавеже на дугогодишњу верност само са Индијаном или Лејкерсима.

Један од већих трејдова у последњи час завршили су и Оклахома Сити Тандери и Чикаго Булси. Пут Оклахоме ће Таџ Гибсон, Даг Мекдермонт и пик друге рунде са драфта 2018. године, а у 'ветровити град' Камерон Пејн, Ентони Мороу и Жорфи Ловерњ.

Хјустон Рокетси су ослободили додатни простор у селери кепу (3,5 милиона) проследивши Тајлера Ениса у Лејкерсе, па ће покушати да доведу Дерона Вилијамса, који ће се највероватније договорити са Далас Мевериксима око 'откупа уговора'.

Коначно. Џеред Салинџер напустио је Торонто Репторсе и отишао у Финикс Сансе, заједно са правима на два пика друге рунде предстојећег драфта, док ће у Канаду Пи-Џеј Такер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар