NBA - trejdovi u zadnji čas: Hibert kod Jokića, Lovernj u Bulsima...

Poslednji dan prelaznog roka u Sjedinjenim Američkim Državama, koji se završio u 21 čas po srednjeevropskom vremenu, nije nam doneo 'blockbuster' trejd.

Košarka 24.02.2017 | 10:45
NBA - trejdovi u zadnji čas: Hibert kod Jokića, Lovernj u Bulsima...
Minesota Timbervulvsi odustali su u poslednji čas od dogovora sa Njujork Niksima, koji su bili spremni da Derik Rouz i Riki Rubio zamene mesta, bez uključivanja drugih igrača ili prava na pikove.

Pol Džordž, za koga su bili zainteresovani Los Anđeles Lejkersi i Boston Seltiksi, na kraju je ostao u Indijani, Džimi Batler takođe nije napustio Čikago Bulse, pa je najzvučnije ime koje je u feburaru promenilo sredinu centar Sakramento Kingsa Demarkus Kazins – koji je pojačao Nju Orealns Pelikanse.

Poslednjeg dana dogovore su sklopili Bruklin Netsi i Vašington Vizardsi, pa je Bojan Bogdanović završio u prestonici Sjedinjenih Američkih Država, dok su Filadelfija 76ersi poslali Nerlensa Noela u Dalas Meverikse, a u suprotnom pravcu krenuo Endru Bogut.

Neposredno pre isteka roka, pojačanje u reketu doveli su i Denver Nagetsi našeg Nikole Jokića, pošto su od Milvoki Baksa uzeli iskusnog centra i bivšeg Ol-stara Roja Hiberta, za buduće zaštićene pikove na draftu.

Kako prenosi ESPN, Nagetsi su pokušali da naprave kombinaciju po kojoj bi Pol Džordž stigao u Kolorado, nudeći nekoliko igrača i pikove, ali su pregovori odmah prekinuti je Džordž želi da se obaveže na dugogodišnju vernost samo sa Indijanom ili Lejkersima.

Jedan od većih trejdova u poslednji čas završili su i Oklahoma Siti Tanderi i Čikago Bulsi. Put Oklahome će Tadž Gibson, Dag Mekdermont i pik druge runde sa drafta 2018. godine, a u 'vetroviti grad' Kameron Pejn, Entoni Morou i Žorfi Lovernj.

Hjuston Roketsi su oslobodili dodatni prostor u seleri kepu (3,5 miliona) prosledivši Tajlera Enisa u Lejkerse, pa će pokušati da dovedu Derona Vilijamsa, koji će se najverovatnije dogovoriti sa Dalas Meveriksima oko 'otkupa ugovora'.

Konačno. Džered Salindžer napustio je Toronto Reptorse i otišao u Finiks Sanse, zajedno sa pravima na dva pika druge runde predstojećeg drafta, dok će u Kanadu Pi-Džej Taker.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar