ЛЕ: Борусија преживела немогуће, испали Шахтјор и Тотенхем!

Борусија Менхенгладбах успела да "преживи" у Фиренци и вратила се након 0:3 у укупном резултату. Тотенхем елиминисан, Лион разбио АЗ Алкмар.  То могу само луде Швабе - од 0:3 до осмине финала Лиге Европе за 17 минута! Борусија из Менхенгладбаха чудесним преокретом (4:2) избацила Фиорентину. Испао и Тотенхем.

Фудбал 23.02.2017 | 23:20
ЛЕ: Борусија преживела немогуће, испали Шахтјор и Тотенхем!
Какво вече у Лиги Европе!

Најузбудљивија утакмица одиграна је на "Артемио Франкију" уз ролеркостер емоција за домаће и гостујуће навијаче. До 44. минута Фиорентина је водила 2:0 против Борусије Менхенгладбах, односно 3:0 укупним резултатом, али од једанаестерца Штиндла минут пре краја - све се мења.

Капитен немачког тима од 44. до 55. минута постигао је хет-трик за једанаест минута и од изгубљеног меча - свој тим довео у ситуацију да је фаворит за пролазак даље, а све је било решено када је Кристенсен у 60. минуту постигао и четврти гол за коначних 4:2 (1:2)!

Све је било идеално по Виолу, играли су добар фудбал, повели на време преко Калинића, а мирисало је на "распад система" код гостиу након грешке и гола Валера, али Немци су се издигли и прошли.

Можда су домаћи могли да се врате у меч, погодили су пречку преко Иличића из слободног ударца, али не и више од тога.

Овде завршавају учешће у Лиги Европе.

Што у кошарци могу Срби у фудбалу могу само Немци. Невероватна Борусија из Менхенгладбаха направила је вечерас један од најспектакуларинијих преокрета у новијој историји и победом од 4:2 (2:1) избацила Фиорентину из Лиге Европе.

До 44. минута првог полувремена изгледало је да су све лађе немачког тима потонуле. Никола Калинић и Борха Валеро матирали су Јана Зомера у уводних пола сата, а у укупном скору било је то великих 3:0 за Љубичасте. Сви су тада на "Артемио Франкију" помислили да је крај, али не и капитен Колтова Ларс Штиндл. После прекршаја у шеснаестерцу Фиорентине, офанзивац Борусије рутински је смањио на 1:2 и најавио буру после паузе.

Где је стао у првом, наставио је у другом делу, а после одличне акције у 47. минуту поравнао је на 2:2. Као разбијена војска деловала је екипа Фиорентине у тим тренуцима, а оно што јој се потом десило запамтиће дуго њен голман Татарушану. На правој је ветрометини био румунски голман, а у 55. минуту после слободног ударца и комбинације са Херманом маестрални Штиндл је лукавим шутем са 16 метара погодио је за 3:2. Али, ни ту се Менхенгладбах није зауставио па је штопер Кристијансен после прекида у 60. минуту повисио на огромних 4:2.

Био је то колац у сандук домаћина, који се није опоравио од шокантног повратка Немаца. Могли су играчи из Фиренце да смање заостатак двадесетак минута пре краја, али је пречка зауставила сјајан шут Јосипа Иличића и повратак Фиорентине у меч. Борусија је издржала насртаје домаћина и на крају прославила велики успех и пласман у осмину финала.  

Европску одисеју завршио је вечерас и Тотенхем. Певци су на препуном Вемблију одиграли нерешено са белгијским Гентом (2:2) и после пораза у првом мечу од 1:0 екипа Маурисија Покетина је завршила своју причу.

Све је почело добро по Енглезе, повели су на време преко Ериксена у 10. минуту, газили су госте, али је онда после прекида Хари Кејн затресао сопствену мрежу. Још већи проблем домаћину направио је Деле Али који је искључен у финишу првог полувремена, а и тако осакаћени Певци су у наставку стигли до предности. Виктор Ванијама је на пас Еркисена у 61. минуту вратио наду у пролаз у следећу фазу, али је двадесетак минута касније све било готово.

После лепе акције Гента, фудбалер који је решио и први меч, Пребе, матирао је Лориса и потпуно утишао Вембли.

Српски репрезентативац Стефан Митровић одиграо је цео меч за госте и заиста се сјајно носио са нападачима Тотенхема.

''Певци" су имали минус од једног гола разлике из Гента, али га је поништио Кристијан Ериксен у 10. минуту, међутим након доброг ударца Стефана Митровића - Хари Кејн је сместио лопту у сопствену мрежу већ у 20. минуту и Белгијанци су постигли гол у гостима, који Тотенхем није.

Виктор Вањама је у 62. минуту постигао гол, а то он баш ретко чини, међутим у налетима енглеске екипе, којој је гол био потребан за победу, снажао се Жереми Ербе и изједначио у 82. минуту.

Реми од 2:2 иде на руку Гента који је избацио једног од највећих фаворита!

Тотенхем је од 40. минута играо без Делеа Алија који је добио директан црвени картон за бруталан старт над Брехтом Дејаегером. Срећом, није га теже повредио...

Лион је још једном декласирао АЗ Алкмар.

Прво су их у гостима савладали 4:1, да би још убедљивим резултатом славили и пред својим навијачима (7:1), за најубедљивију победу у овој рунди Лиге Европе. Хет-трик је постигао Набил Фекир.

Бруталан је био вечерас и Лион који је у утакмици без резултатског значаја прегазио АЗ Алкмар са чак 7:1. Блистао је троструки стрелац Набил Фекир, мада су и млади Лавови Уар и Дијакби у финишу употпунили тријумф Лиона.

Шок у Украјини приредила је Селта која је у надокнади времена изборила продужетке.

Јаго Аспас је у 90. минуту из пенала поништио победу Шахтјора (1:0) из првог меча и меч одвео у додатних пола сата. На стадиону Металиста из Харкова - чека се последњи учесник осмине финала.

Копенхаген је у реваншу одиграо без голова са Лудогорецом, па је прошао даље после 2:1 из првог меча. Урош Матић је одиграо свих 90 минута за шампиона Данске, док јеАндрија Павловић ушао у 80. минуту ове не баш интересантне утакмице. 

Ростов је рутински ремизирао у Прагу против Спарте (1:1), док је Генк минималним резултатом (1:0) савладао румунског шампиона Астру Ђурђу и оверио пласман у осмину финала.

Шок у Украјини приредила је Селта која је у надокнади изборила продужетке, а онда и пролаз!

Јаго Аспас је у 90. минуту из пенала поништио победу Шахтјора (1:0) из првог меча и меч одвео у додатних пола сата. Густаво Данијел Кабрал је на стадиону Металиста из Харкова у 108. минуту донео толико вредан гол за свој тим и пласман у осмину финала.

Шахтјор је до тог тренутка имао девет победа из девет мечева у Лиги Европе.

Две у квалификацијама, шест у групној фази и једну у нокаут рунди, али испада.

РЕЗУЛТАТИ ЛИГА ЕВРОПЕ ШЕСНАЕСТИНА ФИНАЛА

Османлиспор – Олимпијакос* 0:3 (0:0), први меч 0:0
/Ансарифард 47, 86, Елијонуси 70/

Ајакс* – Легија 1:0 (0:0), први меч 0:0
/Виргевер 49/

АПОЕЛ* – Билбао 2:0 (0:0), први меч 2:3
/Сотериу 46, Јаниотас 54п/

Рома* – Виљареал 0:1 (0:1), први меч 4:0
/Боре 16/

Бешикташ* – Хапоел Бер Шева 2:1 (1:0), први меч 3:1
/Абубакар 17, Тосун 87 - Нвакаеме 63/

Зенит – Андерлехт* 3:1 (1:0), први меч 0:2
/Жулијано 24, Дзјуба 72, Жулијано 78 - Телин 90/

Копенхаген* – Лудогорец 0:0, први меч 2:1

Фиорентина – Борусија М.* 2:4 (2:1), први меч 1:0
//Калинић 16, Валеро 29 – Штиндл 44п, 47, 55, Кристенсен 60/

Генк* – Астра 1:0 (0:0), први меч 2:2
/Позуело 67/

Лион* – АЗ Алкмар 7:1 (4:1), први меч 4:1
/Фекир 5, 17, 78, Корне 17, Дардер 34, Аоуар 87, Дијакаби 89 – Гарсија 26/

Шахтјор - Селта 0:2 (0:1, 0:0)
/Аспас 90+1, Кабрал 108/

Спарта* – Ростов 1:1 (0:1), први меч 0:4
/Караваев 84 - Полоз 13/

Тотенхем – Гент* 2:2 (1:1), први меч 0:1
/Ериксен 10, Вањама 62 - Кејн аг 20, Ербе 82/

у среду:

Фенербахче – Краснодар* 1:1 (1:1), први меч 0:1
/Соуза 41 - Смолов 7/

Шалке* – ПАОК 1:1 (1:1), први меч 0:3
/Шопф 23 – Настасић 25 аг/

Сент Етјен – Манчестер јунајтед*0:1 (0:1), први меч 0:3
/Мкхитарјан 17/

*тимови који иду даље

СВИ УЧЕСНИЦИ ОСМИНЕ ФИНАЛА

У среду су даље прошли Манчестер јунајтед, Шалке и Краснодар, а раније данас су им се придружили Олимпијакос, Ајакс, АПОЕЛ, Рома, Бешикташ и Андерлехт. Последњи тимови који су прошли даље су Копенхаген, Менхенгладбах, Генк, Лион, Ростов и Гент. Чека се бољи после продужетака које играју Селта и Шахтјор.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Угљевик

24.02.2017 08:33

Понос Угљевика Данијел Милицевиц вецерас је био капитен Гента у побједи над Тоттенхамом!

ОДГОВОРИТЕ