LE: Borusija preživela nemoguće, ispali Šahtjor i Totenhem!

Borusija Menhengladbah uspela da "preživi" u Firenci i vratila se nakon 0:3 u ukupnom rezultatu. Totenhem eliminisan, Lion razbio AZ Alkmar.  To mogu samo lude Švabe - od 0:3 do osmine finala Lige Evrope za 17 minuta! Borusija iz Menhengladbaha čudesnim preokretom (4:2) izbacila Fiorentinu. Ispao i Totenhem.

Fudbal 23.02.2017 | 23:20
LE: Borusija preživela nemoguće, ispali Šahtjor i Totenhem!
Kakvo veče u Ligi Evrope!

Najuzbudljivija utakmica odigrana je na "Artemio Frankiju" uz rolerkoster emocija za domaće i gostujuće navijače. Do 44. minuta Fiorentina je vodila 2:0 protiv Borusije Menhengladbah, odnosno 3:0 ukupnim rezultatom, ali od jedanaesterca Štindla minut pre kraja - sve se menja.

Kapiten nemačkog tima od 44. do 55. minuta postigao je het-trik za jedanaest minuta i od izgubljenog meča - svoj tim doveo u situaciju da je favorit za prolazak dalje, a sve je bilo rešeno kada je Kristensen u 60. minutu postigao i četvrti gol za konačnih 4:2 (1:2)!

Sve je bilo idealno po Violu, igrali su dobar fudbal, poveli na vreme preko Kalinića, a mirisalo je na "raspad sistema" kod gostiu nakon greške i gola Valera, ali Nemci su se izdigli i prošli.

Možda su domaći mogli da se vrate u meč, pogodili su prečku preko Iličića iz slobodnog udarca, ali ne i više od toga.

Ovde završavaju učešće u Ligi Evrope.

Što u košarci mogu Srbi u fudbalu mogu samo Nemci. Neverovatna Borusija iz Menhengladbaha napravila je večeras jedan od najspektakularinijih preokreta u novijoj istoriji i pobedom od 4:2 (2:1) izbacila Fiorentinu iz Lige Evrope.

Do 44. minuta prvog poluvremena izgledalo je da su sve lađe nemačkog tima potonule. Nikola Kalinić i Borha Valero matirali su Jana Zomera u uvodnih pola sata, a u ukupnom skoru bilo je to velikih 3:0 za Ljubičaste. Svi su tada na "Artemio Frankiju" pomislili da je kraj, ali ne i kapiten Koltova Lars Štindl. Posle prekršaja u šesnaestercu Fiorentine, ofanzivac Borusije rutinski je smanjio na 1:2 i najavio buru posle pauze.

Gde je stao u prvom, nastavio je u drugom delu, a posle odlične akcije u 47. minutu poravnao je na 2:2. Kao razbijena vojska delovala je ekipa Fiorentine u tim trenucima, a ono što joj se potom desilo zapamtiće dugo njen golman Tatarušanu. Na pravoj je vetrometini bio rumunski golman, a u 55. minutu posle slobodnog udarca i kombinacije sa Hermanom maestralni Štindl je lukavim šutem sa 16 metara pogodio je za 3:2. Ali, ni tu se Menhengladbah nije zaustavio pa je štoper Kristijansen posle prekida u 60. minutu povisio na ogromnih 4:2.

Bio je to kolac u sanduk domaćina, koji se nije oporavio od šokantnog povratka Nemaca. Mogli su igrači iz Firence da smanje zaostatak dvadesetak minuta pre kraja, ali je prečka zaustavila sjajan šut Josipa Iličića i povratak Fiorentine u meč. Borusija je izdržala nasrtaje domaćina i na kraju proslavila veliki uspeh i plasman u osminu finala.  

Evropsku odiseju završio je večeras i Totenhem. Pevci su na prepunom Vembliju odigrali nerešeno sa belgijskim Gentom (2:2) i posle poraza u prvom meču od 1:0 ekipa Maurisija Poketina je završila svoju priču.

Sve je počelo dobro po Engleze, poveli su na vreme preko Eriksena u 10. minutu, gazili su goste, ali je onda posle prekida Hari Kejn zatresao sopstvenu mrežu. Još veći problem domaćinu napravio je Dele Ali koji je isključen u finišu prvog poluvremena, a i tako osakaćeni Pevci su u nastavku stigli do prednosti. Viktor Vanijama je na pas Erkisena u 61. minutu vratio nadu u prolaz u sledeću fazu, ali je dvadesetak minuta kasnije sve bilo gotovo.

Posle lepe akcije Genta, fudbaler koji je rešio i prvi meč, Prebe, matirao je Lorisa i potpuno utišao Vembli.

Srpski reprezentativac Stefan Mitrović odigrao je ceo meč za goste i zaista se sjajno nosio sa napadačima Totenhema.

''Pevci" su imali minus od jednog gola razlike iz Genta, ali ga je poništio Kristijan Eriksen u 10. minutu, međutim nakon dobrog udarca Stefana Mitrovića - Hari Kejn je smestio loptu u sopstvenu mrežu već u 20. minutu i Belgijanci su postigli gol u gostima, koji Totenhem nije.

Viktor Vanjama je u 62. minutu postigao gol, a to on baš retko čini, međutim u naletima engleske ekipe, kojoj je gol bio potreban za pobedu, snažao se Žeremi Erbe i izjednačio u 82. minutu.

Remi od 2:2 ide na ruku Genta koji je izbacio jednog od najvećih favorita!

Totenhem je od 40. minuta igrao bez Delea Alija koji je dobio direktan crveni karton za brutalan start nad Brehtom Dejaegerom. Srećom, nije ga teže povredio...

Lion je još jednom deklasirao AZ Alkmar.

Prvo su ih u gostima savladali 4:1, da bi još ubedljivim rezultatom slavili i pred svojim navijačima (7:1), za najubedljiviju pobedu u ovoj rundi Lige Evrope. Het-trik je postigao Nabil Fekir.

Brutalan je bio večeras i Lion koji je u utakmici bez rezultatskog značaja pregazio AZ Alkmar sa čak 7:1. Blistao je trostruki strelac Nabil Fekir, mada su i mladi Lavovi Uar i Dijakbi u finišu upotpunili trijumf Liona.

Šok u Ukrajini priredila je Selta koja je u nadoknadi vremena izborila produžetke.

Jago Aspas je u 90. minutu iz penala poništio pobedu Šahtjora (1:0) iz prvog meča i meč odveo u dodatnih pola sata. Na stadionu Metalista iz Harkova - čeka se poslednji učesnik osmine finala.

Kopenhagen je u revanšu odigrao bez golova sa Ludogorecom, pa je prošao dalje posle 2:1 iz prvog meča. Uroš Matić je odigrao svih 90 minuta za šampiona Danske, dok jeAndrija Pavlović ušao u 80. minutu ove ne baš interesantne utakmice. 

Rostov je rutinski remizirao u Pragu protiv Sparte (1:1), dok je Genk minimalnim rezultatom (1:0) savladao rumunskog šampiona Astru Đurđu i overio plasman u osminu finala.

Šok u Ukrajini priredila je Selta koja je u nadoknadi izborila produžetke, a onda i prolaz!

Jago Aspas je u 90. minutu iz penala poništio pobedu Šahtjora (1:0) iz prvog meča i meč odveo u dodatnih pola sata. Gustavo Danijel Kabral je na stadionu Metalista iz Harkova u 108. minutu doneo toliko vredan gol za svoj tim i plasman u osminu finala.

Šahtjor je do tog trenutka imao devet pobeda iz devet mečeva u Ligi Evrope.

Dve u kvalifikacijama, šest u grupnoj fazi i jednu u nokaut rundi, ali ispada.

REZULTATI LIGA EVROPE ŠESNAESTINA FINALA

Osmanlispor – Olimpijakos* 0:3 (0:0), prvi meč 0:0
/Ansarifard 47, 86, Elijonusi 70/

Ajaks* – Legija 1:0 (0:0), prvi meč 0:0
/Virgever 49/

APOEL* – Bilbao 2:0 (0:0), prvi meč 2:3
/Soteriu 46, Janiotas 54p/

Roma* – Viljareal 0:1 (0:1), prvi meč 4:0
/Bore 16/

Bešiktaš* – Hapoel Ber Ševa 2:1 (1:0), prvi meč 3:1
/Abubakar 17, Tosun 87 - Nvakaeme 63/

Zenit – Anderleht* 3:1 (1:0), prvi meč 0:2
/Žulijano 24, Dzjuba 72, Žulijano 78 - Telin 90/

Kopenhagen* – Ludogorec 0:0, prvi meč 2:1

Fiorentina – Borusija M.* 2:4 (2:1), prvi meč 1:0
//Kalinić 16, Valero 29 – Štindl 44p, 47, 55, Kristensen 60/

Genk* – Astra 1:0 (0:0), prvi meč 2:2
/Pozuelo 67/

Lion* – AZ Alkmar 7:1 (4:1), prvi meč 4:1
/Fekir 5, 17, 78, Korne 17, Darder 34, Aouar 87, Dijakabi 89 – Garsija 26/

Šahtjor - Selta 0:2 (0:1, 0:0)
/Aspas 90+1, Kabral 108/

Sparta* – Rostov 1:1 (0:1), prvi meč 0:4
/Karavaev 84 - Poloz 13/

Totenhem – Gent* 2:2 (1:1), prvi meč 0:1
/Eriksen 10, Vanjama 62 - Kejn ag 20, Erbe 82/

u sredu:

Fenerbahče – Krasnodar* 1:1 (1:1), prvi meč 0:1
/Souza 41 - Smolov 7/

Šalke* – PAOK 1:1 (1:1), prvi meč 0:3
/Šopf 23 – Nastasić 25 ag/

Sent Etjen – Mančester junajted*0:1 (0:1), prvi meč 0:3
/Mkhitarjan 17/

*timovi koji idu dalje

SVI UČESNICI OSMINE FINALA

U sredu su dalje prošli Mančester junajted, Šalke i Krasnodar, a ranije danas su im se pridružili Olimpijakos, Ajaks, APOEL, Roma, Bešiktaš i Anderleht. Poslednji timovi koji su prošli dalje su Kopenhagen, Menhengladbah, Genk, Lion, Rostov i Gent. Čeka se bolji posle produžetaka koje igraju Selta i Šahtjor.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ugljevik

24.02.2017 08:33

Ponos Ugljevika Danijel Milicevic veceras je bio kapiten Genta u pobjedi nad Tottenhamom!

ODGOVORITE