Пејчиновићеве политичке амбиције...!

Брига за Косово и српско-руско пријатељство. . . Али прво селфи с Путином! Штопер Локомотиве размишља и о томе шта ће да ради кад заврши каријеру.

Фудбал 25.02.2017 | 17:00
Пејчиновићеве политичке амбиције...!
Трећа година у Локомотиви. Немања Пајчиновић се у Москви осећа као код куће. Уосталом, Срби се генерално тако осећају у Русији, па и не чуди што би 29-годишњи штопер, кад би ушао у политику, развијање добрих односа између две земље поставио као један од приоритета. А зашто уопште помињемо политику? Зато што је Пејчиновић по свему судећи већ размишљао о могућности да по завршетку играчке каријере уђе у један сасвим нови свет.

Али прво да заврши играчку каријеру. Још ни не размишља о крају српски интернационалац. Прича је почела са причом о могућем одласку у Кину пред крај каријере...

“Не видим себе тамо. Посебно сада када се у Локомотиви створила права атмосфера. Овде се осећам као код куће. Мисима сам у Москви. Очекујем да још пет или шест година играм озбиљан фудбал. У Кину бих ишао само ако би ми организам поручио да више не могу да играм на највише нивоу. Али генерално, у животу се не водим само финансијама. Имам и друге амбиције“, каже Пејчиновић за Спорт-Експрес.

Прва амбиција је освајање руског Купа са Локомотивом. У некој даљој будућности и титула. Али да се вратимо на садашњост.  Локомотива у пролећни део сезоне, почиње тек 3. марта, улази са 10. места на табели, мада охрабрена добрим играма током припрема. Један детаљ запао је за око новинарима угледног руског листа. После меча са кинеским Хебејом, Пејчиновић се сликао са Езекијелом Лавецијем. Ситан детаљ, али довољан да новинару да идеју шта да пита српског репрезентативца.

Да може да бира, са ким би заиста волео да има слику?

“Путин!“, као из топа одговара Пејчиновић.

Није то посебно чудно. Једном приликом Немања је и рекао да би после играчке каријере волео да се бави политиком. И даље размишља тако?

“Хајде прво да завршим фудбалску каријеру. Али само могу да кажем да је ситуација у свету прилично озбиљна. А ко зна шта ће тек бити за пет година? Једно сигурно знам: ако уђем у политику бићу адвокат пријатељства Србије и Русије“.

Да ли сви у Србији воле Русе?

“Духом смо блиски. Браћа Словени. То је то. Успут, у Србији живи доста Руса. А и за мене је Москва - заиста дом“, каже Пејчиновић.

О тренутној ситуацији у родној земљи...

“Некад се људи плаше да говоре о могућности рада. А конфликти и даље постоје, мада ако их и буде било биће ограничени само на простор Косова и Метохије, које би морало да буде под српском влашћу“, категорички ће Пејчиновић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар