Pejčinovićeve političke ambicije...!

Briga za Kosovo i srpsko-rusko prijateljstvo. . . Ali prvo selfi s Putinom! Štoper Lokomotive razmišlja i o tome šta će da radi kad završi karijeru.

Fudbal 25.02.2017 | 17:00
Pejčinovićeve političke ambicije...!
Treća godina u Lokomotivi. Nemanja Pajčinović se u Moskvi oseća kao kod kuće. Uostalom, Srbi se generalno tako osećaju u Rusiji, pa i ne čudi što bi 29-godišnji štoper, kad bi ušao u politiku, razvijanje dobrih odnosa između dve zemlje postavio kao jedan od prioriteta. A zašto uopšte pominjemo politiku? Zato što je Pejčinović po svemu sudeći već razmišljao o mogućnosti da po završetku igračke karijere uđe u jedan sasvim novi svet.

Ali prvo da završi igračku karijeru. Još ni ne razmišlja o kraju srpski internacionalac. Priča je počela sa pričom o mogućem odlasku u Kinu pred kraj karijere...

“Ne vidim sebe tamo. Posebno sada kada se u Lokomotivi stvorila prava atmosfera. Ovde se osećam kao kod kuće. Misima sam u Moskvi. Očekujem da još pet ili šest godina igram ozbiljan fudbal. U Kinu bih išao samo ako bi mi organizam poručio da više ne mogu da igram na najviše nivou. Ali generalno, u životu se ne vodim samo finansijama. Imam i druge ambicije“, kaže Pejčinović za Sport-Ekspres.

Prva ambicija je osvajanje ruskog Kupa sa Lokomotivom. U nekoj daljoj budućnosti i titula. Ali da se vratimo na sadašnjost.  Lokomotiva u prolećni deo sezone, počinje tek 3. marta, ulazi sa 10. mesta na tabeli, mada ohrabrena dobrim igrama tokom priprema. Jedan detalj zapao je za oko novinarima uglednog ruskog lista. Posle meča sa kineskim Hebejom, Pejčinović se slikao sa Ezekijelom Lavecijem. Sitan detalj, ali dovoljan da novinaru da ideju šta da pita srpskog reprezentativca.

Da može da bira, sa kim bi zaista voleo da ima sliku?

“Putin!“, kao iz topa odgovara Pejčinović.

Nije to posebno čudno. Jednom prilikom Nemanja je i rekao da bi posle igračke karijere voleo da se bavi politikom. I dalje razmišlja tako?

“Hajde prvo da završim fudbalsku karijeru. Ali samo mogu da kažem da je situacija u svetu prilično ozbiljna. A ko zna šta će tek biti za pet godina? Jedno sigurno znam: ako uđem u politiku biću advokat prijateljstva Srbije i Rusije“.

Da li svi u Srbiji vole Ruse?

“Duhom smo bliski. Braća Sloveni. To je to. Usput, u Srbiji živi dosta Rusa. A i za mene je Moskva - zaista dom“, kaže Pejčinović.

O trenutnoj situaciji u rodnoj zemlji...

“Nekad se ljudi plaše da govore o mogućnosti rada. A konflikti i dalje postoje, mada ako ih i bude bilo biće ograničeni samo na prostor Kosova i Metohije, koje bi moralo da bude pod srpskom vlašću“, kategorički će Pejčinović.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar