Због грипе забрана посјета болесницима

Забрана посјета пацијентима у болници "Свети Врачеви" у Бијељини у сезони грипа је још увијек на снази за породилиште и одсјек за интензивно лијечење.

Република Српска 23.02.2017 | 17:47
Због грипе забрана посјета болесницима
Из ове болнице је саопштено да је због повећаног броја обољелих од грипа и других респираторних инфекција забрана посјета пацијентима остала на снази на Одељењу за гинекологију и акушерство - одсјеку за акушерство, Одељењу за педијатрију - одсеку за неонатологију и Служби за реанимацију и интензивно лијечење - одсјеку за интензивно лијечење.

Након потпуне забране посјета која је уведена 12. јануара, дозвољене су посјете пацијентима на другим болничким одјељењима понедељком, сриједом, петком и недељом од 13 до 14 часова.

У посјету једном пацијенту може доћи један до два посјетиоца, а запослени у болници одговорни су за провођење забране посјета грађанима са израженим знацима респираторних инфекција као што су кијавица и кашаљ.

Најављено је да ће о потпуном престанку важења забране посјете пацијентима одлучити директор Болнице "Свети Врачеви" на основу извјештаја Тима за спречавање и сузбијање интрахоспиталних инфекција.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар