Zbog gripe zabrana posjeta bolesnicima

Zabrana posjeta pacijentima u bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini u sezoni gripa je još uvijek na snazi za porodilište i odsjek za intenzivno liječenje.

Republika Srpska 23.02.2017 | 17:47
Zbog gripe zabrana posjeta bolesnicima
Iz ove bolnice je saopšteno da je zbog povećanog broja oboljelih od gripa i drugih respiratornih infekcija zabrana posjeta pacijentima ostala na snazi na Odeljenju za ginekologiju i akušerstvo - odsjeku za akušerstvo, Odeljenju za pedijatriju - odseku za neonatologiju i Službi za reanimaciju i intenzivno liječenje - odsjeku za intenzivno liječenje.

Nakon potpune zabrane posjeta koja je uvedena 12. januara, dozvoljene su posjete pacijentima na drugim bolničkim odjeljenjima ponedeljkom, srijedom, petkom i nedeljom od 13 do 14 časova.

U posjetu jednom pacijentu može doći jedan do dva posjetioca, a zaposleni u bolnici odgovorni su za provođenje zabrane posjeta građanima sa izraženim znacima respiratornih infekcija kao što su kijavica i kašalj.

Najavljeno je da će o potpunom prestanku važenja zabrane posjete pacijentima odlučiti direktor Bolnice "Sveti Vračevi" na osnovu izvještaja Tima za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar