Тодорић: Партизан нема никаквих обавеза према ФИБА-и!

Спортски директор црно-белих за "Спорт клуб" открио како стоје ствари по питању пласмана у евротакмичења наредне сезоне.

Кошарка 25.02.2017 | 15:45
Тодорић: Партизан нема никаквих обавеза према ФИБА-и!
Партизан је поразом од ПАОК-а у среду увече завршио наступ у премијерном циклусу ФИБА Лиге шампиона, а које ће европско такмичење играти следеће сезоне - у овом тренутку је неизвесно и, као и прошлог лета, зависиће од више фактора.

Спортски директор црно-белих Драган Тодорић је у интервјуу за "Спорт клуб" изнео чињенично стање и између редова наговестио какве су амбиције клуба, али најбоље је ипак да прочитате његову изјаву и сами изведете закључак…

"Будућност Лиге шампиона? Стварно не знам. Читам да француски и италијански клубови желе да се врате у Еврокуп. Ми смо играли ФИБА такмичење из познатих разлога, да се не враћам на нешто што се дешавало пре шест-седам месеци. Ми смо, колико знам, пласманом у АБА лиги већ обезбедили место у Еврокупу. Са ФИБА смо потписали једногодишњи уговор и немамо више никакве обавезе према њима. Каква ће бити политика савеза, да ли ће се ФИБА и Евролига нешто договорити, у овом тренутку тешко је предвидети".

По уговору АБА лиге и компаније "ЕЦА", првак регионалног такмичења иде у Евролигу, а наредне три екипе на табели у Еврокуп.

Већ је извесно да ће прва четири места заузети Црвена звезда, Цедевита, Партизан и Будућност.

Црно-бели су летос били жребани за групну фазу Еврокупа, али су под притиском Кошаркашког савеза Србије одустали од такмичења и приступили ФИБА Лиги шампиона, заједно са још неколико клубова из других земаља.

Тиме су "ујели за срце" првог човека Евролиге Ђордија Бертомеуа, који им је јесенас, приликом посете Београду, пожелео "пуно успеха у Лиги шампиона - и ове и у наредним сезонама".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар