Todorić: Partizan nema nikakvih obaveza prema FIBA-i!

Sportski direktor crno-belih za "Sport klub" otkrio kako stoje stvari po pitanju plasmana u evrotakmičenja naredne sezone.

Košarka 25.02.2017 | 15:45
Todorić: Partizan nema nikakvih obaveza prema FIBA-i!
Partizan je porazom od PAOK-a u sredu uveče završio nastup u premijernom ciklusu FIBA Lige šampiona, a koje će evropsko takmičenje igrati sledeće sezone - u ovom trenutku je neizvesno i, kao i prošlog leta, zavisiće od više faktora.

Sportski direktor crno-belih Dragan Todorić je u intervjuu za "Sport klub" izneo činjenično stanje i između redova nagovestio kakve su ambicije kluba, ali najbolje je ipak da pročitate njegovu izjavu i sami izvedete zaključak…

"Budućnost Lige šampiona? Stvarno ne znam. Čitam da francuski i italijanski klubovi žele da se vrate u Evrokup. Mi smo igrali FIBA takmičenje iz poznatih razloga, da se ne vraćam na nešto što se dešavalo pre šest-sedam meseci. Mi smo, koliko znam, plasmanom u ABA ligi već obezbedili mesto u Evrokupu. Sa FIBA smo potpisali jednogodišnji ugovor i nemamo više nikakve obaveze prema njima. Kakva će biti politika saveza, da li će se FIBA i Evroliga nešto dogovoriti, u ovom trenutku teško je predvideti".

Po ugovoru ABA lige i kompanije "ECA", prvak regionalnog takmičenja ide u Evroligu, a naredne tri ekipe na tabeli u Evrokup.

Već je izvesno da će prva četiri mesta zauzeti Crvena zvezda, Cedevita, Partizan i Budućnost.

Crno-beli su letos bili žrebani za grupnu fazu Evrokupa, ali su pod pritiskom Košarkaškog saveza Srbije odustali od takmičenja i pristupili FIBA Ligi šampiona, zajedno sa još nekoliko klubova iz drugih zemalja.

Time su "ujeli za srce" prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua, koji im je jesenas, prilikom posete Beogradu, poželeo "puno uspeha u Ligi šampiona - i ove i u narednim sezonama".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar