Видео: Можда сте у праву, али ћете ипак морати да одморите неколико година!

ФС Вијетнама оштро казнио поједине виновнике више него необичног сусрета између Хо Ши Мина и Лонг Ана када је гостујућа екипа одбила да игра последње минуте изневрирана сумњивом одлуком арбитра.

Фудбал 25.02.2017 | 12:00
Видео: Можда сте у праву, али ћете ипак морати да одморите неколико година!
Слике са чудесног меча вијетнамске прве лиге у којем су виђене заиста невероватне сцене обиграле су свет почетком ове седмице. Да подсетимо, ради се о мечу између Хо Ши Мина и Лонг Ана када је судија у последњим тренуцима меча "измислио" пенал за домаћина при резултату 2:2.

Очајни, фудбалери Лонг Ана су прво протествовали, да би на крају одлучили да игноришу крај меча. Голман није хтео да брани једанаестерац, а придружили су му се и играчи који су до краја сусрета буквално стајали по терену. Коначан резултат је био 5:2 за Хо Ши Мин.



Овај својеврсни скандал уздрмао је тамошњи фудбал, те је први човек пораженог и оштећеног клуба готово одмах након сусрета дао оставку, а онда је засела и комисија тамошњег фудбаског савеза. А како то обично бива у комунистичким државама, избегнуто је новчано кажњавање, већ су одређене чини се, превише оштре дисциплинске мере.

А од целе екипе (а богами и грешног арбитра) најдебљи крај је извукао тренер Лонга Ана, али и капитен и голман. Шефу струке је одређена суспензија чак на три године, док су двојица играча добила годину мање. Чини се заиста преоштро с обзиром на катастрофалну одлуку арбитра, иако је њихово понашање без сумње изашло из граница фер-плеја.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар