Video: Možda ste u pravu, ali ćete ipak morati da odmorite nekoliko godina!

FS Vijetnama oštro kaznio pojedine vinovnike više nego neobičnog susreta između Ho Ši Mina i Long Ana kada je gostujuća ekipa odbila da igra poslednje minute iznevrirana sumnjivom odlukom arbitra.

Fudbal 25.02.2017 | 12:00
Video: Možda ste u pravu, ali ćete ipak morati da odmorite nekoliko godina!
Slike sa čudesnog meča vijetnamske prve lige u kojem su viđene zaista neverovatne scene obigrale su svet početkom ove sedmice. Da podsetimo, radi se o meču između Ho Ši Mina i Long Ana kada je sudija u poslednjim trenucima meča "izmislio" penal za domaćina pri rezultatu 2:2.

Očajni, fudbaleri Long Ana su prvo protestvovali, da bi na kraju odlučili da ignorišu kraj meča. Golman nije hteo da brani jedanaesterac, a pridružili su mu se i igrači koji su do kraja susreta bukvalno stajali po terenu. Konačan rezultat je bio 5:2 za Ho Ši Min.



Ovaj svojevrsni skandal uzdrmao je tamošnji fudbal, te je prvi čovek poraženog i oštećenog kluba gotovo odmah nakon susreta dao ostavku, a onda je zasela i komisija tamošnjeg fudbaskog saveza. A kako to obično biva u komunističkim državama, izbegnuto je novčano kažnjavanje, već su određene čini se, previše oštre disciplinske mere.

A od cele ekipe (a bogami i grešnog arbitra) najdeblji kraj je izvukao trener Longa Ana, ali i kapiten i golman. Šefu struke je određena suspenzija čak na tri godine, dok su dvojica igrača dobila godinu manje. Čini se zaista preoštro s obzirom na katastrofalnu odluku arbitra, iako je njihovo ponašanje bez sumnje izašlo iz granica fer-pleja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar