Филаделфијин циљ - остати лош! Иљасова трејдован пети пут од јуна 2015. године!

Шарић промовисан у стартера, чека се Миротић! Турчин у Атланти у замену за Тијага Сплитера.

Кошарка 23.02.2017 | 18:45
Филаделфијин циљ - остати лош! Иљасова трејдован пети пут од јуна 2015. године!
Захуктава се у Филаделфији, мада је питање да ли су навијачи Сиксерса задовољни развојем ситуације. Клуб ипак мора да размишља и о будучности, па је баш због тога Ерсан Иљасоватрејдован за Тијага Сплитера, иако овај други целе сезоне није одиграо ниједан меч због већ хроничних повреда, а притом има годишњу плату од 8.250.000 долара.

Сплитеров уговор, додуше, истиче на крају сезоне и мало је вероватно да ће бити обновљен, па су Сиксерси били спремни на трошак. Идеја је да 32-годишњи центар помогне млађим центрима Филија да напредују.

Филаделфија ће добити и пик у другом кругу драфта, али ће остати без 14,8 поена и 5,9 скокова колико је Иљасова у просеку бележио. Турчину је ово пети трејд и шести клуб од јуна 2015. године (?!), а како му уговор са платом од 8.400.000 долара истиче на крају сезоне није немогуће да ће на лето опет паковати кофере.

Место стартног крилног центра у Филаделфији преузеће Дарио Шарић, који игра веома добро у последње време, али то неће утицати на основну идеју управе клуба - остати лош како би се сачувао висок пик на драфту.

У том циљу, наредни потези су: коначно увалити некоме Џалила Окафора - тржишна вредност му је значајно пала после повреда, барских туча, казни за брзу вожњу, али и спознаје да не ужива док игра одбрану - и убедити Чикаго Булсе да му у замену за ипак младог и потенцијално исплативог плеја проследи шпанског репрезентативца Николу Миротића.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар