Filadelfijin cilj - ostati loš! Iljasova trejdovan peti put od juna 2015. godine!

Šarić promovisan u startera, čeka se Mirotić! Turčin u Atlanti u zamenu za Tijaga Splitera.

Košarka 23.02.2017 | 18:45
Filadelfijin cilj - ostati loš! Iljasova trejdovan peti put od juna 2015. godine!
Zahuktava se u Filadelfiji, mada je pitanje da li su navijači Siksersa zadovoljni razvojem situacije. Klub ipak mora da razmišlja i o budučnosti, pa je baš zbog toga Ersan Iljasovatrejdovan za Tijaga Splitera, iako ovaj drugi cele sezone nije odigrao nijedan meč zbog već hroničnih povreda, a pritom ima godišnju platu od 8.250.000 dolara.

Spliterov ugovor, doduše, ističe na kraju sezone i malo je verovatno da će biti obnovljen, pa su Siksersi bili spremni na trošak. Ideja je da 32-godišnji centar pomogne mlađim centrima Filija da napreduju.

Filadelfija će dobiti i pik u drugom krugu drafta, ali će ostati bez 14,8 poena i 5,9 skokova koliko je Iljasova u proseku beležio. Turčinu je ovo peti trejd i šesti klub od juna 2015. godine (?!), a kako mu ugovor sa platom od 8.400.000 dolara ističe na kraju sezone nije nemoguće da će na leto opet pakovati kofere.

Mesto startnog krilnog centra u Filadelfiji preuzeće Dario Šarić, koji igra veoma dobro u poslednje vreme, ali to neće uticati na osnovnu ideju uprave kluba - ostati loš kako bi se sačuvao visok pik na draftu.

U tom cilju, naredni potezi su: konačno uvaliti nekome Džalila Okafora - tržišna vrednost mu je značajno pala posle povreda, barskih tuča, kazni za brzu vožnju, ali i spoznaje da ne uživa dok igra odbranu - i ubediti Čikago Bulse da mu u zamenu za ipak mladog i potencijalno isplativog pleja prosledi španskog reprezentativca Nikolu Mirotića.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar