Ови клинци ће у блиској будућности покорити свијет...!

Списак 30 најбољих младих фудбалера планете, ту је и један из Партизана! Доминација Француза и Борусије из Дортмунда.

Фудбал 23.02.2017 | 23:45
Ови клинци ће у блиској будућности покорити свијет...!
Све су већи изгледи да је ово пролеће последње у коме Никола Миленковић игра фудбал у Србији. Млади штопера Партизана толико одскаче од конкуренције да би за њега, можда, било боље да већ у следећем прелазном року промени средину и окуша се у некој од такозваних „лига петице“, чиме би потврдио неспорни таленат.

Како ствари стоје то ће се десити, јер кад се о неком фудбалеру прича на сва уста као што о продукту „класе 1997“ говоре Италијани онда значи да вреди и да му је време да мења средину. Зато никог не би требало да чуди што је угледни милански дневник Газета дело спорт уврстила 19-годишњег дефанзивца на листу 30 најталентованијих играча планете до 20 година. Њу предводи сјајни Француз Усман Дембеле, летошњи потписник уговора са Борусијом из Дортмунда, на друго место Газета је сместила „свог“ пулена ЂанлуиђијаДонаруму, засигурно најталентованијег голмана света, одмах иза њега Рената Санчеса, последњег добитника награде „Златни дечко“, кога је Бајерн купио од Бенфике, а у ТОП пет су још фантастични Манчестеров нападач Маркус Рашфорд и Килијан Мбапе, апсолутно откровење Монака ове сезоне.

У каквом се друштву нашао Никола Миленковић (19) показује да су на листи 30 најбољих на свету, између осталих ударна игла Ајакса Каспер Долберг, Јури Тилеманс из Андерлехта, Александер Исак, кога је Борусија зимус довела из шведског АИК-а. Махом офанзивци, голгетери, па отуда успех популарног Блекија делује вредније, јер игра на месту штопера.

Чињеница да је последњег дана минулог прелазног рока Миленковић имао могућност селидбе у Андерлехт за 4.000.000 евра, затим процена да би на лето могао у Јувентус или Торино, само иду у прилог најави бившег тренера Партизана Ивана Томића да ће овај момак једног дана вредети 30.000.000 евра. Засад је велика ствар што на листи од 30 најбољих заузима 27. место, оставивши иза себе имена као што су Том Дејвис (Евертон), Мартин Одегард (Херенвен) и Албан Лафонт (Тулуз).

Списак најбољих 30 играча света, по избору Газете дело спорт, изгледа овако: Усман Дембеле (Борусија Дортмунд), Ђанлуиђи Донарума (Милан), Ренато Санчес (Бајерн), Маркус Рашфорд (Манчестер јунајтед), Килијан Мбапе (Монако), Рубен Невес (Порто), Маланг Сар (Ница), Каспер Долберг (Ајакс), Брел Емболо (Шалке), Микел Ојарзабал (Сосиједад), Жан Кевин Огастин (ПСЖ), Иса Диоп (Тулуз), Бењаин Хенрикс (Леверкузен), Емре Мор (Борусија Дортмунд), Јури Тилеманс (Андерлехт), Тео Ернандес (Алавес), Александер Исак (Борусија Дортмунд), Хесус Ваљехо (Ајнтрахт), Борха Мајорал (Волфзбург), Жереми Бога (Гранада), Енес Унал (Твенте), Кај Хаверц (Леверкузен), Федерико Кијеза (Фиорентина), Анте Ћорић (Динамо Загреб), Мануел Локатели (Милан), Рајан Сесењон (Фулам), Никола Миленковић (Партизан), Том Дејвис (Евертон), Мартин Едегард (Херенвен) и Албан Лафонт (Тулуз).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар