Рели - Микелсен: Или возим нов ВРЦ аутомобил или нећу ништа!

Норвешки аутомобилиста нема намеру да плаћа да би се такмичио у старом, а уједно и неконкурентном аутомобилу због одбијене хомологизације за „ВРЦ поло“.

Остали спортови 26.02.2017 | 18:45
Рели - Микелсен: Или возим нов ВРЦ аутомобил или нећу ништа!
Андреас Микелсен је очајан! Он нема екипу за ВРЦ такмичење, а пошто једна брига не иде сама стига је и смртна пресуда за Фолксвагенов „поло ВРЦ“. Наиме, одбијена је закаснела ВРЦ хомологизација за овај аутомобил.

„Морам да возим аутомобил са најновијим спецификацијама. Некако сам могао да намакнем новац за прошлогодишњи аутомобил, али и то би ипак био значајан трошак“, рекао је Андреас Микелсен и додао да све не би било вредно труда уколико би се уз све муке борио тек за осму позицију.

„Да будем искрен, ја сам професионални возач! Мислим да не треба да платим да би возио. То сам радио на почетку каријере, али сада то не бих чинио. овом спорту. Радимо на другом пројекту. Ми о томе говоримо веома мало јер прво желимо  да видимо шта можемо да урадимо“, поприлично резигнирано изјавио је Микелсен.

„У истом тиму са Ожијеом победио сам у Португалији и Аустралији. То ниједан други возач то није урадио са истим почетним положајем. Био сам спреман за следећи корак, а сада сплетом околности морам да чекам до 2018. године“, закључио Норвежанин.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар