Reli - Mikelsen: Ili vozim nov VRC automobil ili neću ništa!

Norveški automobilista nema nameru da plaća da bi se takmičio u starom, a ujedno i nekonkurentnom automobilu zbog odbijene homologizacije za „VRC polo“.

Ostali sportovi 26.02.2017 | 18:45
Reli - Mikelsen: Ili vozim nov VRC automobil ili neću ništa!
Andreas Mikelsen je očajan! On nema ekipu za VRC takmičenje, a pošto jedna briga ne ide sama stiga je i smrtna presuda za Folksvagenov „polo VRC“. Naime, odbijena je zakasnela VRC homologizacija za ovaj automobil.

„Moram da vozim automobil sa najnovijim specifikacijama. Nekako sam mogao da namaknem novac za prošlogodišnji automobil, ali i to bi ipak bio značajan trošak“, rekao je Andreas Mikelsen i dodao da sve ne bi bilo vredno truda ukoliko bi se uz sve muke borio tek za osmu poziciju.

„Da budem iskren, ja sam profesionalni vozač! Mislim da ne treba da platim da bi vozio. To sam radio na početku karijere, ali sada to ne bih činio. ovom sportu. Radimo na drugom projektu. Mi o tome govorimo veoma malo jer prvo želimo  da vidimo šta možemo da uradimo“, poprilično rezignirano izjavio je Mikelsen.

„U istom timu sa Ožijeom pobedio sam u Portugaliji i Australiji. To nijedan drugi vozač to nije uradio sa istim početnim položajem. Bio sam spreman za sledeći korak, a sada spletom okolnosti moram da čekam do 2018. godine“, zaključio Norvežanin.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar