Хјустон слави, отишао је Кори Бруер! И стигао у Лејкерсе!

Први трејд Меџика Џонсона као новог првог оперативца Језерџија. . . Да ли је погрешио?

Кошарка 23.02.2017 | 16:45
Хјустон слави, отишао је Кори Бруер! И стигао у Лејкерсе!
Тек што је постављен на место првог оперативца Лос Анђелес Лејкерса, легендарни ас Меџик Џонсон изгледа да је завршио свој први трејд. И то један због кога ће се водити полемике.

Наиме, Џонсон је учествовао у директним преговорима са челницима Хјустона како би добио Корија Бруера за Луа Вилијамса и пика из прве рунде на драфту ове године. И у томе је успео. С тим што је навијаче Ракета учинио јако срећним. Дуго се у Тексасу води полемика Бруерове улоге у тиму и колико је заиста потребан екипи. Многи навијачи га нису волели због своје препотентности и једва су чекали да му виде леђа. А данас им се испунила жеља.

Притом, Хјустон је одлично прошао. Јер за Бруера је добио искусног Луа Вилијамса, кога многи сматрају једним од најбољих „шестих играча“ у Лиги у 2017. години. Односно, најбољих првих резерви. Не треба заборавити ни то да ове сезоне бележи 19 кошева просечно. Плус им следује и пик из прве рунде, што ће Хјустону свакако добро доћи у даљој изградњи тима.

У Лејкерсима су тражили неког ко би могао да буде шутерски ментор младом Брендона Инграма. Али, добили су играча чији шут значајно варира и нема ту константност као раније. Досад је уписивао тек нешто више од четири поена по мечу. Додуше, без нешто превише минута, тек око 16 у просеку. У Лејкерсима би требало да добије нешто више простора за маневар. Али тешко да ће моћи да уђе у Вилијамсове патике. 

Врло дискутабилан трејд. Подсетимо, завеса на овај прелазни рок спушта се вечерас. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар