Hjuston slavi, otišao je Kori Bruer! I stigao u Lejkerse!

Prvi trejd Medžika Džonsona kao novog prvog operativca Jezerdžija. . . Da li je pogrešio?

Košarka 23.02.2017 | 16:45
Hjuston slavi, otišao je Kori Bruer! I stigao u Lejkerse!
Tek što je postavljen na mesto prvog operativca Los Anđeles Lejkersa, legendarni as Medžik Džonson izgleda da je završio svoj prvi trejd. I to jedan zbog koga će se voditi polemike.

Naime, Džonson je učestvovao u direktnim pregovorima sa čelnicima Hjustona kako bi dobio Korija Bruera za Lua Vilijamsa i pika iz prve runde na draftu ove godine. I u tome je uspeo. S tim što je navijače Raketa učinio jako srećnim. Dugo se u Teksasu vodi polemika Bruerove uloge u timu i koliko je zaista potreban ekipi. Mnogi navijači ga nisu voleli zbog svoje prepotentnosti i jedva su čekali da mu vide leđa. A danas im se ispunila želja.

Pritom, Hjuston je odlično prošao. Jer za Bruera je dobio iskusnog Lua Vilijamsa, koga mnogi smatraju jednim od najboljih „šestih igrača“ u Ligi u 2017. godini. Odnosno, najboljih prvih rezervi. Ne treba zaboraviti ni to da ove sezone beleži 19 koševa prosečno. Plus im sleduje i pik iz prve runde, što će Hjustonu svakako dobro doći u daljoj izgradnji tima.

U Lejkersima su tražili nekog ko bi mogao da bude šuterski mentor mladom Brendona Ingrama. Ali, dobili su igrača čiji šut značajno varira i nema tu konstantnost kao ranije. Dosad je upisivao tek nešto više od četiri poena po meču. Doduše, bez nešto previše minuta, tek oko 16 u proseku. U Lejkersima bi trebalo da dobije nešto više prostora za manevar. Ali teško da će moći da uđe u Vilijamsove patike. 

Vrlo diskutabilan trejd. Podsetimo, zavesa na ovaj prelazni rok spušta se večeras. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar