Хоће ли Бјелица у славне Никсе?

Још мање од 24 часа до краја прелазног рока.
Звона ће одзвонити у један сат после поноћи по централно-европском времену када ћемо добити и коначне одговоре на бројна питања која море љубитеље НБА кошарке последњег дана прелазног рока.

Свијет 23.02.2017 | 10:40
Хоће ли Бјелица у славне Никсе?
Једна вест могла би да буде посебно занимљива, јер поједини амерички извори пишу да би Немања Бјелица ускоро могао да напусти Минесоту и пређе у - Њујорк Никсе!

Додуше, сазнања америчких новинара познатих по добрим информацијама са тржишта кошаркаша прилично се разликују, па једни уверавају да је посао малтене завршен, док други тврде да од тога нема ништа.

А шта се заправо дешава? Циљ Никса је да се ратосиљају Дерика Роуза и пре свега његове плате - јер није то више исти играч - док његовом бившем тренеру из Чикага Тому Тибодоу наводно у Минесоти не треба Рики Рубио, пошто планира да укаже још веће поверење младом плеју Крису Дану.

Трампа Роуз за Рубија је дакле покретач посла у коме би према неким сазнањима Минесота добила и Жоакима Ноу и другог пика на драфту, док се Никсима већ неко време допада баш Бјелица, с тим да се спекулише да би Њујорчани морали да као услугу Тимберфвулфсима учине и један немали уступак - да преузму на себе Николу Пековића. И његову огромну плату коју због повреде већ дуже време не може да оправда на терену.

Прва звезда Никса свакако ће остати Кармело Ентони, који у уговору има клаузулу по којој Њујорк не сме да га прода без његове сагласности, а њему се свиђа на Великој јабуци. Роуз иде скоро сигурн - ужасан је ове сезоне био у одбрани - многи се тимови интересују, али је Минесота наводно најагресивнија. Срећом по Вулфсе, председник Никса Фил Џексон велики је фан Рубија.

Бјеличино име први је поменуо Џеф Зиглит из Ју-Ес-Еј Тудеја (УСА Тодаy). Српског репрезентативца наводно већ дуго снимају у Њујорку, иако није баш најјасније где би се Бјелица уклопио у - бар на његовој позицији - већ прилично добро попуњен тим.

А шта каже Тибодо...
"Свако разговара са сваким у ово доба године. Ако нешто зазвучи логично, ако ти се учини да би могао да изађеш бољи из тог посла, онда размислиш. Али и ако се ништа не деси - задовољан сам овим што имам. Допадају ми се момци“.

(моззартспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар