Hoće li Bjelica u slavne Nikse?

Još manje od 24 časa do kraja prelaznog roka.
Zvona će odzvoniti u jedan sat posle ponoći po centralno-evropskom vremenu kada ćemo dobiti i konačne odgovore na brojna pitanja koja more ljubitelje NBA košarke poslednjeg dana prelaznog roka.

Svijet 23.02.2017 | 10:40
Hoće li Bjelica u slavne Nikse?
Jedna vest mogla bi da bude posebno zanimljiva, jer pojedini američki izvori pišu da bi Nemanja Bjelica uskoro mogao da napusti Minesotu i pređe u - Njujork Nikse!

Doduše, saznanja američkih novinara poznatih po dobrim informacijama sa tržišta košarkaša prilično se razlikuju, pa jedni uveravaju da je posao maltene završen, dok drugi tvrde da od toga nema ništa.

A šta se zapravo dešava? Cilj Niksa je da se ratosiljaju Derika Rouza i pre svega njegove plate - jer nije to više isti igrač - dok njegovom bivšem treneru iz Čikaga Tomu Tibodou navodno u Minesoti ne treba Riki Rubio, pošto planira da ukaže još veće poverenje mladom pleju Krisu Danu.

Trampa Rouz za Rubija je dakle pokretač posla u kome bi prema nekim saznanjima Minesota dobila i Žoakima Nou i drugog pika na draftu, dok se Niksima već neko vreme dopada baš Bjelica, s tim da se spekuliše da bi Njujorčani morali da kao uslugu Timberfvulfsima učine i jedan nemali ustupak - da preuzmu na sebe Nikolu Pekovića. I njegovu ogromnu platu koju zbog povrede već duže vreme ne može da opravda na terenu.

Prva zvezda Niksa svakako će ostati Karmelo Entoni, koji u ugovoru ima klauzulu po kojoj Njujork ne sme da ga proda bez njegove saglasnosti, a njemu se sviđa na Velikoj jabuci. Rouz ide skoro sigurn - užasan je ove sezone bio u odbrani - mnogi se timovi interesuju, ali je Minesota navodno najagresivnija. Srećom po Vulfse, predsednik Niksa Fil Džekson veliki je fan Rubija.

Bjeličino ime prvi je pomenuo Džef Ziglit iz Ju-Es-Ej Tudeja (USA Today). Srpskog reprezentativca navodno već dugo snimaju u Njujorku, iako nije baš najjasnije gde bi se Bjelica uklopio u - bar na njegovoj poziciji - već prilično dobro popunjen tim.

A šta kaže Tibodo...
"Svako razgovara sa svakim u ovo doba godine. Ako nešto zazvuči logično, ako ti se učini da bi mogao da izađeš bolji iz tog posla, onda razmisliš. Ali i ako se ništa ne desi - zadovoljan sam ovim što imam. Dopadaju mi se momci“.

(mozzartsport)

Komentari / 0

Ostavite komentar