Николић: Казна за Евертона?! Бесмислица!

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић сматра да би било бесмислено да Евертон Луиз после свега буде кажњен.  Николић: Било би бесмислено да казне Евертона! Не дам да га критикују! „Тражило се од мене да пребацим одговорност на играча, али свако нормалан мора да осуди појаву расизма“, каже тренер Партизана.

Фудбал 22.02.2017 | 19:00
Николић: Казна за Евертона?! Бесмислица!
Ни два дана после скандала на Бањици и вређања Евертона Луиза на расној основи од стране навијача Рада, не смирју се бура која се подигла.

Бразилац ће због жутих картона пропустити дуел са Борцем из Чачка, али постоји могућност да везни фудбалер црно-белих не одигра ни "вечити" дерби 4. марта.

Наиме, због непристојне гестикулације испровоциране мајмунским крицима од стране присталица "грађевинара", Евертону можда прети и суспензија Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије.

Вест да је директор Суперлиге Србије Владимир Булатовић привремено суспендовао стадион Рада, успут поднео Дисциплинској комисији Фудбалског савеза Србије пријаву против „свих појединаца који су учествовали у инциденту“, унела је немир и међу присталице Партизана.

Јер, иако то нигде није наведено, стидљиво се помиње могућност да се међу виновницима који ће бити кажњени за нереде у финишу пролећне премијере нађе у – Евертон Луиз. Односно да се бразилски везиста казни забраном играња једног меча (или више њих) због показивања средњег прста ка трибини где су били навијачи домаћег клуба, као одговор на повремене расистичке повике који су стизали од Јунајтед форса.

У том случају црно-бели би једног од бољих играча екипе изгубили за гостовање Црвеној звезди, 4. марта, на Маракани, али у Хумској 1 су уверени да тај план неће проћи, иако има заговорника такве идеје.

„За мене је једино нормално и могуће да сви осуде појаву расизма. Све остало је на органима Зајенице Суперлиге и ФСС. Мислим да би било бесмислено казнити Евертона. Нисам ја тај који ће одлучивати, поготово у оваквој ситуацији. Мада... Нека они одлучују о томе, не бх ја да се изјашњавам“, рекао је Марко Николић, шеф стручног штаба Партизана, после победе свог тима у контролном мечу са Инђијом (3:2).

На том сусрету шенсу су добили резервисти и(ли) играчи скромне минутаже. Евертон је претходно одрадио тренинг и према Николићевим речима пребродио трауматичне сцене на Бањици, од недеље поподне.

„Делује нормално. Разговарали смо, осећа подршклу свих нас у клубу, саиграча, навијача, јавности... Он је то заборавио и није више под утиском тога што се догађало. Окренуо се новим обавезама“.

Евертон, додуше, неће моћи да игра на првој наредној утакмици Партизана, јер је на Бањици, због показивања средњег прста зарадио осми жути картон у сезони у аутоматски му следује суспензија против Борца. За њу се у „Земунелу“ спремају по устаљеној матрици, уверавајући да дешавања која су уздрмала фудбалску Србију и одјекнула у Европи нису избацила из такта.

„Рекао сам већ да је срамно све што се догодило на утакмици, иако у тренутку првог обраћања нисам имао конкретну информацију. Данас је сваком нормалном човеку јасно о чему се тамо радило. Тад се од мене тражила критка или пребацивање одговорности на Евертона, што нисам дозволио, иако у први мах нисам био до краја упућен у детаље. Са ове дистанце ми се чини да ми је време дало за право за онакву реакцију“, додао је МаркоНиколић, тренер Партизана.

Тренер фудбалера Партизана, Марко Николић, сматра да би свака санкција према његовом играчу од надлежних органа била бесмислена.

"Мислим да би то било бесмислено, али нисам тај који је у Дисциплинској комисији и који ће одлучивати о томе, поготово у оваквој ситуацији. Мада...",застао је шеф стручног штаба "парног ваљка" и додао:"Нека они одлуче, не бих о томе".

Николић се осврнуо на недељна дешавања на стадиону Рада.

"Не гледам уопште више на ту ситуацију. Ни тада нисам желео да се бавим тиме, а поготово не сада. Изјавио сам, иако нисам имао потпуне информације, да је срамно то што се дешавало на Бањици. Данас је сваком нормалном човеку јасно о чему се ради... Тада се тражила од мене критика и да се пребаци одговорност на Евертона, што нисам дозволио. Са ове дистанце, чини ми се, време ми је дало за право", рекао је млади тренер.

Евертон је фокусиран на клупске обавезе.

"Нормално ради. Имали смо разговор с њим и он осећа подршку од свих нас у клубу - управе, саиграча, стручног штаба, навијача... Заборавио је ту причу и окренуо се новим обавезама. За мене је једино нормално да сви осуде појаву расизма, све остало је на органима који су за то задужени - Заједници, ФСС итд", подвукао је Марко Николић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар