Nikolić: Kazna za Evertona?! Besmislica!

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić smatra da bi bilo besmisleno da Everton Luiz posle svega bude kažnjen.  Nikolić: Bilo bi besmisleno da kazne Evertona! Ne dam da ga kritikuju! „Tražilo se od mene da prebacim odgovornost na igrača, ali svako normalan mora da osudi pojavu rasizma“, kaže trener Partizana.

Fudbal 22.02.2017 | 19:00
Nikolić: Kazna za Evertona?! Besmislica!
Ni dva dana posle skandala na Banjici i vređanja Evertona Luiza na rasnoj osnovi od strane navijača Rada, ne smirju se bura koja se podigla.

Brazilac će zbog žutih kartona propustiti duel sa Borcem iz Čačka, ali postoji mogućnost da vezni fudbaler crno-belih ne odigra ni "večiti" derbi 4. marta.

Naime, zbog nepristojne gestikulacije isprovocirane majmunskim kricima od strane pristalica "građevinara", Evertonu možda preti i suspenzija Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Vest da je direktor Superlige Srbije Vladimir Bulatović privremeno suspendovao stadion Rada, usput podneo Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije prijavu protiv „svih pojedinaca koji su učestvovali u incidentu“, unela je nemir i među pristalice Partizana.

Jer, iako to nigde nije navedeno, stidljivo se pominje mogućnost da se među vinovnicima koji će biti kažnjeni za nerede u finišu prolećne premijere nađe u – Everton Luiz. Odnosno da se brazilski vezista kazni zabranom igranja jednog meča (ili više njih) zbog pokazivanja srednjeg prsta ka tribini gde su bili navijači domaćeg kluba, kao odgovor na povremene rasističke povike koji su stizali od Junajted forsa.

U tom slučaju crno-beli bi jednog od boljih igrača ekipe izgubili za gostovanje Crvenoj zvezdi, 4. marta, na Marakani, ali u Humskoj 1 su uvereni da taj plan neće proći, iako ima zagovornika takve ideje.

„Za mene je jedino normalno i moguće da svi osude pojavu rasizma. Sve ostalo je na organima Zajenice Superlige i FSS. Mislim da bi bilo besmisleno kazniti Evertona. Nisam ja taj koji će odlučivati, pogotovo u ovakvoj situaciji. Mada... Neka oni odlučuju o tome, ne bh ja da se izjašnjavam“, rekao je Marko Nikolić, šef stručnog štaba Partizana, posle pobede svog tima u kontrolnom meču sa Inđijom (3:2).

Na tom susretu šensu su dobili rezervisti i(li) igrači skromne minutaže. Everton je prethodno odradio trening i prema Nikolićevim rečima prebrodio traumatične scene na Banjici, od nedelje popodne.

„Deluje normalno. Razgovarali smo, oseća podršklu svih nas u klubu, saigrača, navijača, javnosti... On je to zaboravio i nije više pod utiskom toga što se događalo. Okrenuo se novim obavezama“.

Everton, doduše, neće moći da igra na prvoj narednoj utakmici Partizana, jer je na Banjici, zbog pokazivanja srednjeg prsta zaradio osmi žuti karton u sezoni u automatski mu sleduje suspenzija protiv Borca. Za nju se u „Zemunelu“ spremaju po ustaljenoj matrici, uveravajući da dešavanja koja su uzdrmala fudbalsku Srbiju i odjeknula u Evropi nisu izbacila iz takta.

„Rekao sam već da je sramno sve što se dogodilo na utakmici, iako u trenutku prvog obraćanja nisam imao konkretnu informaciju. Danas je svakom normalnom čoveku jasno o čemu se tamo radilo. Tad se od mene tražila kritka ili prebacivanje odgovornosti na Evertona, što nisam dozvolio, iako u prvi mah nisam bio do kraja upućen u detalje. Sa ove distance mi se čini da mi je vreme dalo za pravo za onakvu reakciju“, dodao je MarkoNikolić, trener Partizana.

Trener fudbalera Partizana, Marko Nikolić, smatra da bi svaka sankcija prema njegovom igraču od nadležnih organa bila besmislena.

"Mislim da bi to bilo besmisleno, ali nisam taj koji je u Disciplinskoj komisiji i koji će odlučivati o tome, pogotovo u ovakvoj situaciji. Mada...",zastao je šef stručnog štaba "parnog valjka" i dodao:"Neka oni odluče, ne bih o tome".

Nikolić se osvrnuo na nedeljna dešavanja na stadionu Rada.

"Ne gledam uopšte više na tu situaciju. Ni tada nisam želeo da se bavim time, a pogotovo ne sada. Izjavio sam, iako nisam imao potpune informacije, da je sramno to što se dešavalo na Banjici. Danas je svakom normalnom čoveku jasno o čemu se radi... Tada se tražila od mene kritika i da se prebaci odgovornost na Evertona, što nisam dozvolio. Sa ove distance, čini mi se, vreme mi je dalo za pravo", rekao je mladi trener.

Everton je fokusiran na klupske obaveze.

"Normalno radi. Imali smo razgovor s njim i on oseća podršku od svih nas u klubu - uprave, saigrača, stručnog štaba, navijača... Zaboravio je tu priču i okrenuo se novim obavezama. Za mene je jedino normalno da svi osude pojavu rasizma, sve ostalo je na organima koji su za to zaduženi - Zajednici, FSS itd", podvukao je Marko Nikolić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar