"WНБА је отровна! Називали су ме курвом, јер сам 'стрејт"!

Некадашња америчка кошаркашица Кендис Вигинс изјавила је да је имала великих проблема у каријери јер је била хетеросексуалка.

Кошарка 25.02.2017 | 12:15
"WНБА је отровна! Називали су ме курвом, јер сам 'стрејт"!
Вигинс, која је са Минесота Линксима освојила титулу 2011. године, истакла је да је другачије сексуално опредељење од 98 одсто играчица у WНБА лиги коштало дуже каријере.

"Било је веома важно што сам хетеросексуалка и што сам истицала да сам 'стрејт'. Могла сам да играм још две сезоне, али је било немогуће због психичког стања у којем сам се налазила. Била сам у депресији. WНБА није била гледана и њен значај је умањен. Све је то било отровно", рекла је Кендис.

Иако најјача женска лига на свету има велики степен инклузије, то није био случај са девојком из Балтимора.

"Намерно су ме константно вређали. Никада у животу ме нису толико називали к****м као у првој сезони. Увек су ми стављали до знања да им се не допадам. Све је морало да се пореди са мушкарцима. Зато многи мисле да мораш да изгледаш као мушко и играш тако, да би те поштовали. Нисам желела да бусе тако, била сам сушта супротност. Поносна сам што сам жена и ја се у такву културу не уклапам", закључила је Вигинс.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар