"WNBA je otrovna! Nazivali su me kurvom, jer sam 'strejt"!

Nekadašnja američka košarkašica Kendis Vigins izjavila je da je imala velikih problema u karijeri jer je bila heteroseksualka.

Košarka 25.02.2017 | 12:15
"WNBA je otrovna! Nazivali su me kurvom, jer sam 'strejt"!
Vigins, koja je sa Minesota Linksima osvojila titulu 2011. godine, istakla je da je drugačije seksualno opredeljenje od 98 odsto igračica u WNBA ligi koštalo duže karijere.

"Bilo je veoma važno što sam heteroseksualka i što sam isticala da sam 'strejt'. Mogla sam da igram još dve sezone, ali je bilo nemoguće zbog psihičkog stanja u kojem sam se nalazila. Bila sam u depresiji. WNBA nije bila gledana i njen značaj je umanjen. Sve je to bilo otrovno", rekla je Kendis.

Iako najjača ženska liga na svetu ima veliki stepen inkluzije, to nije bio slučaj sa devojkom iz Baltimora.

"Namerno su me konstantno vređali. Nikada u životu me nisu toliko nazivali k****m kao u prvoj sezoni. Uvek su mi stavljali do znanja da im se ne dopadam. Sve je moralo da se poredi sa muškarcima. Zato mnogi misle da moraš da izgledaš kao muško i igraš tako, da bi te poštovali. Nisam želela da buse tako, bila sam sušta suprotnost. Ponosna sam što sam žena i ja se u takvu kulturu ne uklapam", zaključila je Vigins.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar