Сарадња Аустрије и Источног Сарајева

Амбасадор Аустрије у БиХ Мартин Памер посјетио је Источно Сарајево и одржао састанак са градоначелником Ненадом Самарџијом. Тема састанка било је очување односа између Аустрије и града Источно Сарајево и успостављање нових видова сарадње. Памер је на састанку посебан акценат ставио на туристички потенцијал којим Источно Сарајево располаже.

Република Српска 22.02.2017 | 16:51
Сарадња Аустрије и Источног Сарајева
“Изражавам своју радост што сам данас у Источном Сарајеву, што сам имао прилику да разговарам са господином градоначелником и са њим размијеним мишљења и планове о сарадњи. Источно Сарајево и општине које град обухвата имају велики потенцијал. Лично имам искуства и увјерио сам се у туристички потенцијал на подручју Јахорине, али ни остале привредне могућности нису занемариве”, изјавио је амбасадор Аустрије у БиХ Мартин Памер.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија, током састанка, амбасадора је упознао са наредним плановима, начином функционисања и проблемима са којима се град сусреће. Тим поводом Самарџија је изразио захвалност Амбасади Аустрије за интересовање које исказује.

“Ми смо данас од амбасадора упознати са тим да је више пута био у прилици да се састане са значајним људима на подручју града Источно Сарајево који воде одређене институције. Амбасадор се у предходном периоду састао са представницима Музичке школе, са представницима Универзитета у Источном Сарајеву, гдје је такође разговарано о могућим облицима сарадње”, навео је Самарџија.

Након разговора са градоначелником, аустријски амбасадор је у пратњи делегације Градске управе посјетио поједине културне, вјерске и образовне установе на подручју Источног Сарајева.

(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар