Saradnja Austrije i Istočnog Sarajeva

Ambasador Austrije u BiH Martin Pamer posjetio je Istočno Sarajevo i održao sastanak sa gradonačelnikom Nenadom Samardžijom. Tema sastanka bilo je očuvanje odnosa između Austrije i grada Istočno Sarajevo i uspostavljanje novih vidova saradnje. Pamer je na sastanku poseban akcenat stavio na turistički potencijal kojim Istočno Sarajevo raspolaže.

Republika Srpska 22.02.2017 | 16:51
Saradnja Austrije i Istočnog Sarajeva
“Izražavam svoju radost što sam danas u Istočnom Sarajevu, što sam imao priliku da razgovaram sa gospodinom gradonačelnikom i sa njim razmijenim mišljenja i planove o saradnji. Istočno Sarajevo i opštine koje grad obuhvata imaju veliki potencijal. Lično imam iskustva i uvjerio sam se u turistički potencijal na području Jahorine, ali ni ostale privredne mogućnosti nisu zanemarive”, izjavio je ambasador Austrije u BiH Martin Pamer.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, tokom sastanka, ambasadora je upoznao sa narednim planovima, načinom funkcionisanja i problemima sa kojima se grad susreće. Tim povodom Samardžija je izrazio zahvalnost Ambasadi Austrije za interesovanje koje iskazuje.

“Mi smo danas od ambasadora upoznati sa tim da je više puta bio u prilici da se sastane sa značajnim ljudima na području grada Istočno Sarajevo koji vode određene institucije. Ambasador se u predhodnom periodu sastao sa predstavnicima Muzičke škole, sa predstavnicima Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje je takođe razgovarano o mogućim oblicima saradnje”, naveo je Samardžija.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, austrijski ambasador je u pratnji delegacije Gradske uprave posjetio pojedine kulturne, vjerske i obrazovne ustanove na području Istočnog Sarajeva.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar