Видео: Јунаку Сатонове бајке пресела пита!

Голман енглеског петолигаша Сатона Вејн Шо има много већих проблема од холестерола због пите коју је повео на утакмици са Арсеналом у ФА Купу.

Фудбал 22.02.2017 | 12:30
Видео: Јунаку Сатонове бајке пресела пита!
Дебељушкасти резервни чувар мреже највећег изненађења енглеског Купа налази се под истрагом Фудбалске асоцијације (ФА) и Комисије за клађење.

Шо је седам минута пре краја меча са Арсеналом (0:2) појео питу с месом, а сада се сумња да разлог није била глад, него кладионице.

Пре утакмице која је одиграна у понедељак увече енглески букмејкери су понудили квоту 8 да ће Шоу појести управо питу пред камерама током утакмице.

Он је касније изјавио да је то било "забавно", те да није појео питу, него "паштету".

"Речено нам је пре утакмице да не смемо да се кладимо као професионалци. Нема шансе да бих довео било кога у опасност. То је била само забава и глад", рекао је Шо радију ББЦ 4.

Међутим, у изјави за "Дејли Мејл" је признао да зна неколико људи, пријатеља и навијача", који су се кладили на понуђену квоту.

Сатон је пред меч са Арсеналом добио спонзора, управо једну кладионицу, која је саопштила да је исплатила петоцифрен износ на поменуту опкладу.

Власник клуба Брус Елиот је истакао да није знао ништа о томе док није прочитао голманово име у новинама истакавши да је вероватно мало "полетео" због популарности, али да ће се врло брзо "спустити на земљу".

Светска забрана клађења на фудбал уведена је 2014. и подразумева све актере утакмице, од играча и тренера, до званичника такмичења и чланова клубова.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар