Video: Junaku Satonove bajke presela pita!

Golman engleskog petoligaša Satona Vejn Šo ima mnogo većih problema od holesterola zbog pite koju je poveo na utakmici sa Arsenalom u FA Kupu.

Fudbal 22.02.2017 | 12:30
Video: Junaku Satonove bajke presela pita!
Debeljuškasti rezervni čuvar mreže najvećeg iznenađenja engleskog Kupa nalazi se pod istragom Fudbalske asocijacije (FA) i Komisije za klađenje.

Šo je sedam minuta pre kraja meča sa Arsenalom (0:2) pojeo pitu s mesom, a sada se sumnja da razlog nije bila glad, nego kladionice.

Pre utakmice koja je odigrana u ponedeljak uveče engleski bukmejkeri su ponudili kvotu 8 da će Šou pojesti upravo pitu pred kamerama tokom utakmice.

On je kasnije izjavio da je to bilo "zabavno", te da nije pojeo pitu, nego "paštetu".

"Rečeno nam je pre utakmice da ne smemo da se kladimo kao profesionalci. Nema šanse da bih doveo bilo koga u opasnost. To je bila samo zabava i glad", rekao je Šo radiju BBC 4.

Međutim, u izjavi za "Dejli Mejl" je priznao da zna nekoliko ljudi, prijatelja i navijača", koji su se kladili na ponuđenu kvotu.

Saton je pred meč sa Arsenalom dobio sponzora, upravo jednu kladionicu, koja je saopštila da je isplatila petocifren iznos na pomenutu opkladu.

Vlasnik kluba Brus Eliot je istakao da nije znao ništa o tome dok nije pročitao golmanovo ime u novinama istakavši da je verovatno malo "poleteo" zbog popularnosti, ali da će se vrlo brzo "spustiti na zemlju".

Svetska zabrana klađenja na fudbal uvedena je 2014. i podrazumeva sve aktere utakmice, od igrača i trenera, do zvaničnika takmičenja i članova klubova.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar