Магла и одрони - успорен саобраћај

Сви важнији путни правци у БиХ јутрос су проходни, вози се по сувим и местимично клизавим коловозима, а на појединим деоницама магла и одрони успоравају саобраћај, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Босна и Херцеговина 22.02.2017 | 08:15
Магла и одрони - успорен саобраћај
Магла смањује видљивост на деоницама у котлинама и уз реке, посебно на деоницама Добој-Маглај, Добој-Тузла, Мркоњић Град-Ливно, Купрес-Шујица, Ливно-Томиславград и Дрвар-Босанско Грахово, као и на деоници ауто-пута кроз ФБиХ од Високог до Подлугова.

Одрони су учестали на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Вишеград-Устипрача-Рогатица, Вишеград-Бродар-Рудо, те Бањалука-Јајце, Коњиц-Мостар, Горњи Вакуф-Прозор, Бугојно-Нови Травник и Турбе-Карановац.

У вишим планинским пределима, преко надвожњака, мостова и на прилазима тунелима могућа је поледица.

На путевима на којима се изводе санациони радови саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом, а њено поштивање је обавезно.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 минута. И даље су актуелни радови на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања на подручју Хрватске, па се на овим прелазима током дана саобраћа успорено.

Из АМС подсећају возаче на законску обавезу поседовања зимске опреме до 15. априла.

(АМСРС)

Коментари / 0

Оставите коментар