Magla i odroni - usporen saobraćaj

Svi važniji putni pravci u BiH jutros su prohodni, vozi se po suvim i mestimično klizavim kolovozima, a na pojedinim deonicama magla i odroni usporavaju saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Bosna i Hercegovina 22.02.2017 | 08:15
Magla i odroni - usporen saobraćaj
Magla smanjuje vidljivost na deonicama u kotlinama i uz reke, posebno na deonicama Doboj-Maglaj, Doboj-Tuzla, Mrkonjić Grad-Livno, Kupres-Šujica, Livno-Tomislavgrad i Drvar-Bosansko Grahovo, kao i na deonici auto-puta kroz FBiH od Visokog do Podlugova.

Odroni su učestali na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Višegrad-Ustiprača-Rogatica, Višegrad-Brodar-Rudo, te Banjaluka-Jajce, Konjic-Mostar, Gornji Vakuf-Prozor, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Karanovac.

U višim planinskim predelima, preko nadvožnjaka, mostova i na prilazima tunelima moguća je poledica.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom, a njeno poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. I dalje su aktuelni radovi na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja na području Hrvatske, pa se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Iz AMS podsećaju vozače na zakonsku obavezu posedovanja zimske opreme do 15. aprila.

(AMSRS)

Komentari / 0

Ostavite komentar