Николић јасан: Не идем у Сарајево

Предсједник Србије Томислав Николић рекао је за РТС да поштује одлуку органа СНС-а о кандидатури Александра Вучића за предсједника Србије.

Србија 21.02.2017 | 23:11
Николић јасан: Не идем у Сарајево
"Све док СНС није донио одлуку, ја сам предлагао да се договарамо, али када је одлука донета, схватио сам да бих многе људе навео да кажу нешто лоше о мени и да могу да потпуно преокренем ситуацију у корист људи за које не бих желио да буду на челу Србије и у које немам повјерења, рекао је Николић. Каже да неће ићи у Сарајево.

- Не желим да одем у Сарајево и да неко каже да тамо нисам драг гост. Не могу на силу да идем у БиХ. Понашање према Вучићу који је отишао у Сребреницу, да се поклони сенима било је беспризорно. Прешли смо и преко тога, пружили руку (Бакиру) Изетбеговићу, а сад опет проблеми... - рекао је предсједник Србије.

Николић је подсјетио да су представници два народа српског и хрватског против ревизије пресуде тужбе БиХ против Србије. Потврдио је да ће сутра у Београду разговарати са Милорадом Додиком и Младеном иванићем.

- Нећу да идем у Сарајево, а да Бакир каже да нисам добродошао. Не идем нигде гдје нисам добродошао - рекао је Николић.

Осврћући се на кандидатуру за предсједника Србије, Николић је рекао да је имао пред собом став да СНС подржава Вучића за предсједника и тај став поштује.

Додао је да воли Србију и СНС, барем исто колико и они који су гласали на органима СНС-а да Вучић буде кандидат за предсједника.

"Мој избор је био лак, а било је занимљиво и мучно да посматрам како се појединци, одмах након што је неко лансирао вијест да бих могао да се кандидујем, сврставају на различите стране. Неки моји пријатељи се одједном претварају у људе који би Србију да заштите од мене", рекао је Николић.

Додао је да је Србија већа и од њега и од Вучића и да јој обојица желе добро. Навео је да се са Вучићем договорио да наставе заједнички рад на обнављању Србије и на реформама, без обзира ко је на којој функцији.

"Схватио сам да је вријеме да поново заједно изађемо пред Србију. Јуче смо договорили да заједнички рад на подизању Србије са кољена наставимо", рекао је Николић.

Истакао је да он и Вучић нису говорили о функцијама.

"Александар и ја нисмо коалициони партнери, мислим да само коалициони партнери разговарају о функцијама, али када смо нас двојица, који смо једна идеја у два човјека, шта ће нам расподјела фунцкија? Нисмо ми створили коалицију јуче", навео је Николић.

Додао је да је поносан на странку која има двојицу кандидата који би могли да побиједе.

"Ја сам био убеђен да ћу да побиједим на предсједничким изборима, и поносан сам на СНС која има двојицу кандидата који могу да побиједе. Александар Вучић је избор странке и то је потпуно нормално", рекао је Николић и додао да ће Вучић имати његову подршку.

Навео је и да ће се о осталим његовим приједлозима, које је раније изнио, разговарати.

"Једино је извесно да ће Вучић бити предсједник", рекао је Николић.

(РТС)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Анте

21.02.2017 21:16

Није нам се дало нека Николицу и тебе и они из хр пустите да зивимо како знамо и умијемо без ТУТОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за николица

21.02.2017 22:19

А јест нам зао сто нецес доци у Сарајево. Да мозес да ваљас глупости као сто си у Бањалуци јер знас да не смијес у Сарајеви да прицас такве глупости. И није истина да хрватски народ не зели ревизију. Ревизију не зели фасистицки ХДЗ односно заступници Додика из ХДЗа.

Name

ре

21.02.2017 22:20

Ја сам ипак да долазе сви предсједници и да се посјецују,наравно без свадја и да буду топле и мирољубиве мисли и ријеци свих. Ако цемо гледати ко је ТУТОР онда,не само овдје,вец на цитавом балкану има и превисе тутора,поцев од САД,ЊЕМАЦКЕ ТУРСКЕ,РУСИЈЕ И ОСТАЛИХ.Он није никакав ТУТОР,као сто није ни Колинда.И зелим им свима добродослицу

Name

ре за николица

22.02.2017 05:42

Ста це у сарсјевском пасалуку тамо И нема људи боље ти додји у српску дрзаву Р.С.

Name

Ре

22.02.2017 06:24

Вјеруј те ми да је ова ревизија и покренута само да Николиц не додје! Сад це Бакир поцети да преговара!

Name

Боки

21.02.2017 22:06

Ниси требао ни помислит да идес јер Срба у сарајеву нема.Сви су протјерани и нема сансе да се врате.И то је мало сад би да нам узму и Републику српску.Неце моци

ОДГОВОРИТЕ
Name

зима

21.02.2017 22:42

Паметна одлука

Name

@Боки

21.02.2017 22:46

У праву си, нема шансе да се врате. Сада су цијене кућа и станова у Сарајеву 10 пута веће него што су Срби продавали своје. Када су скупа са Крајишником кренули у "изградњу" СРБског Њујорка у Мокром, и СРБског Чикага у Касиндолу... Сада у Сарајево само по дневницу и тутањ назад на Пале, СРБска памет!

Name

ре Боки

22.02.2017 00:04

Гледамо РТРС, а заборавили смо оне спотове на РТРС-у кад су се Срби позивали да напусте Сарајево па су сад протјерани након што су распродали све? Еее...

Name

Ре Боку

22.02.2017 05:35

Напокон и паметан коментар.

Name

хдз

21.02.2017 23:40

Наравно да (хрватска додикова заједница ХДЗ)није за ревизију тузбе јер по цовицу хрвати нису били зртве аресије,и имају сва права у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

22.02.2017 02:03

Чије агресије? Рјечник у шаке па види шта значи појам агресија прије млаћења празне сламе.

Name

Николицу

22.02.2017 01:19

Не мозете изјавити 9.јануара у Б.Луци да треба објединити све српске земље али полако" ко змија уз дрво",директно атакујуци на суверенитет и територијални интегритет БиХ и онда оцекивати да вас неко у Сарајеву доцека уз највисе дрзавне поцасти,провода Басцарсијом и поцасти цевапима.То напросто не иде,требате имати образ ко дјон па да то оцекујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.02.2017 07:21

Е сто би га неко и провод'о Башчаршијом.... Ај не лупај. Поистовјећујеш Сарајевску касабу са неким европским градом!

Name

Нина

22.02.2017 05:24

Анализирај се мало није лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жана

22.02.2017 06:37

У Сарајево треба увијек ићи, али не свраћати код сваког.

ОДГОВОРИТЕ
Name

албин

22.02.2017 06:58

Штете велика шта ћеш нам ускоро ћеш слетет и са политичке сцене Србије - ваљда си свјестан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е наш ти се НЕДАДЕ

22.02.2017 07:13

Свакако нећеш бити висе предсједник па сад можеш за Сарајево као ТУРИСТА.

ОДГОВОРИТЕ