Е, Срби, Срби...! Лош глас се много далеко чује! Даље од доброг...

Странци у глас: Бразилски фудбалер на мети расиста у Србији! Да се лош глас далеко чује, даље од доброг, Европу је, нажалост, уверила Србија, из које се широм континента раширила информација да у њој има расиста. Да, причу о увредама Бразилца Евертона на Бањици пренели су многи медији. . .

Фудбал 21.02.2017 | 15:30
Е, Срби, Срби...! Лош глас се много далеко чује! Даље од доброг...
Француски "Паризијен" је известио читаоце да је Евертон Луиз, фудбалер Партизан, у Београду био жртва мајмунских повика од присталица противничког тима. И да је на њих реаговао "показивањем средњег прста".

"Бразилски везиста Партизана, Евертон Луиз, трпео је расистичке повике са трибина током целог меча на терену Рада. Кад се утакмица завршила, у сузама је напустио терен.

Непосредно после краја, полиција је интервенисала да заустави гужву на терену", пише, између осталог, у извештају "Паризијена".

Италијански "Скај" је донео наслов "Србија, расистичко певање: фудбалер одлази у сузама".

"На мети навијача Рада, у дербију кола, играч Партизан Евертон Луиз је напустио терен плачући. Мајмунске крике и више увреда, бразилски везиста није могао да поднесе то понижење и заплакао је", известио је "Скај" помињући и "прст" Евертона као одговор на провокације.

Енглески "Индипендент" је објавио да је, поред вербалног, Бразилац увређен и транспарентом навијачке групе Рада, који су редари брзо уклонили.

"Бразилац је узрујан напустио терен", каже се у информацији.

На Острву су слично известили Би-Би-Си, "Мирор". Као и медији у Немачкој, Шпанији, Белгији, Португалији, преносећи информацију из Београда...

Лош глас се далеко чује. Нажалост, овај нас је обележио за сва времена.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар