E, Srbi, Srbi...! Loš glas se mnogo daleko čuje! Dalje od dobrog...

Stranci u glas: Brazilski fudbaler na meti rasista u Srbiji! Da se loš glas daleko čuje, dalje od dobrog, Evropu je, nažalost, uverila Srbija, iz koje se širom kontinenta raširila informacija da u njoj ima rasista. Da, priču o uvredama Brazilca Evertona na Banjici preneli su mnogi mediji. . .

Fudbal 21.02.2017 | 15:30
E, Srbi, Srbi...! Loš glas se mnogo daleko čuje! Dalje od dobrog...
Francuski "Parizijen" je izvestio čitaoce da je Everton Luiz, fudbaler Partizan, u Beogradu bio žrtva majmunskih povika od pristalica protivničkog tima. I da je na njih reagovao "pokazivanjem srednjeg prsta".

"Brazilski vezista Partizana, Everton Luiz, trpeo je rasističke povike sa tribina tokom celog meča na terenu Rada. Kad se utakmica završila, u suzama je napustio teren.

Neposredno posle kraja, policija je intervenisala da zaustavi gužvu na terenu", piše, između ostalog, u izveštaju "Parizijena".

Italijanski "Skaj" je doneo naslov "Srbija, rasističko pevanje: fudbaler odlazi u suzama".

"Na meti navijača Rada, u derbiju kola, igrač Partizan Everton Luiz je napustio teren plačući. Majmunske krike i više uvreda, brazilski vezista nije mogao da podnese to poniženje i zaplakao je", izvestio je "Skaj" pominjući i "prst" Evertona kao odgovor na provokacije.

Engleski "Indipendent" je objavio da je, pored verbalnog, Brazilac uvređen i transparentom navijačke grupe Rada, koji su redari brzo uklonili.

"Brazilac je uzrujan napustio teren", kaže se u informaciji.

Na Ostrvu su slično izvestili Bi-Bi-Si, "Miror". Kao i mediji u Nemačkoj, Španiji, Belgiji, Portugaliji, prenoseći informaciju iz Beograda...

Loš glas se daleko čuje. Nažalost, ovaj nas je obeležio za sva vremena.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar