Хамилтон поручује: Валтери, сам се снађи – из сенке изађи!

Британац је пљунуо, па полизао, али је недвосмислено оптужио друге возаче и свој тим да га копирају, да би се се након лавине негативних коментара преко Твитера опрао изјавом у којој стоји да нема ништа против Валтерија Ботаса.

Остали спортови 26.02.2017 | 20:15
Хамилтон поручује: Валтери, сам се снађи – из сенке изађи!
У жаргону речено, Луис Хамилтон је између редова поручио Валтерију Ботасу: “Ја возим за себе, а ти како хоћеш”... Наравно, ово би било слободно тумачење изјаве Луиса Хамилтонакоји је рекао како није вољан да дели било какве тајне и тактику са колегама.

“Изађем сам на стазу, возим своје кругове, урадим све, а други возач може да види све... Тражио сам од тима да се то не дешава, јер и ја не желим да видим податке свог тимског колеге. Мислим да то није фер да ако он вози сјајно, ја то могу да простудирам на компјутеру”, рекао је Луис Хамилтон и образложио свој став конкретним прримером.

“Ево га и конкретан пример! Када смо на стази, онда бирамо тачке кочења, видимо где постоје неравнине, трагови пнеуматика и то нам помаже да прођемо кроз кривину брже. Други возач би природно требало да буде способан да уради исто то? На основу телеметрије, они могу само да вас копирају. А онда мисле да ако први возач кочи пет метара касније, да и они треба да изађу на стазу и ураде исто! Е, то ми се не свиђа”, рекао је Луис Хамилтон који у наставку своје саге о моћним бравурама на писти и возачима који га копирају причу наставља директним обраћањем Валтерију Ботасу. Да све буде компликовано, Британац се након тога путем Твитера оградио од рукавице бачене у правцу валститог колеге!

“Ангажовали су ме јер сам најбољи, зато што сам учио да би био шампион у свим категоријама! Могли бисте да узмете неког клинца из Формуле 3 и ставите га у симулатор, у којем ће возити сваког дана и покушати да направи исте путање попут мене. На крају би вероватно и направили исте. Ако то не могу да урадим сам, нисам довољно добар и не заслужујем да будем ту. Неки возачи то треба да схвате”, рекао је Хамилтон, да би затим преко Твитера поручио како нема ништа против Ботаса.

“Нисам напао свој тим. Мој став о подели података је оно што осећам у спорту генерално. Исто тако сам мислио првог дана када сам дошао у Формулу . Тако је и сада, десет година касније. Немам никакав проблем са својим тимом, нити са Ботасом”, стоји на друштвеној мрежи, Твитер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар