И Британци пишу о вријеђању Евертона!

Скандал на стадиону Рада и увреде на рачун Партизановог Бразилца изазивају пажњу и на Острву. Ево како је о томе писао енглески "Индипендент".

Фудбал 21.02.2017 | 10:30
И Британци пишу о вријеђању Евертона!
Извештаји о расистичком вређању фудбалера Партизана Евертона Луиза на стадиону Рада великом брзином стигли су и до Енглеске.

Дан након што је везиста црно-белих уплакан напустио терен у Црнотравској, јер је био изложен "мајмунским крицима" и увредама, о том догађају пишу и британски медији.

Лист "Индипендент" на свом порталу објавио је да су присталице Рада расистички вређале Бразилца, као и да је утакмица у једном тренутку била прекинута, да би редари склонили скандалозни транспарент навијачке групе "Унитед Форце" на Бразилчев рачун.

"Учинило се да је Евертон након последњег судијског звиждука гестикулирао у правцу навијача, што је изазвало мало комешање на трибинама и свађе међу играчима на терену. Бивши везиста Лугана и Сент Галена тада је очигледно узрујан напустио терен", објашњено је.

Уз подсећање на Евертонову изјаву након меча да "воли Србију и да је зато плакао", британски новинар је написао и да је тренер Партизана Марко Николић стао у заштиту свог играча, уз подсећање да је прошле године у Олимпији и лично био у центру расистичког скандала, због вређања свог играча другачије боје коже.

"Је л' има још нешто за осуду пре тог одласка Евертона тамо? Ако има, осудићемо и једне и друге, нећемо само Евертона. Све су то ствари које се догађају, али постоје дисциплински органи који ће одредити казне за све учеснике", рекао је Николић после меча.

У понедељак се овим поводом огласио и Партизан, а реаговала је и Заједница клубова Суперлиге, која је експресно суспендовала стадион у Црнотравској улици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар