I Britanci pišu o vrijeđanju Evertona!

Skandal na stadionu Rada i uvrede na račun Partizanovog Brazilca izazivaju pažnju i na Ostrvu. Evo kako je o tome pisao engleski "Indipendent".

Fudbal 21.02.2017 | 10:30
I Britanci pišu o vrijeđanju Evertona!
Izveštaji o rasističkom vređanju fudbalera Partizana Evertona Luiza na stadionu Rada velikom brzinom stigli su i do Engleske.

Dan nakon što je vezista crno-belih uplakan napustio teren u Crnotravskoj, jer je bio izložen "majmunskim kricima" i uvredama, o tom događaju pišu i britanski mediji.

List "Indipendent" na svom portalu objavio je da su pristalice Rada rasistički vređale Brazilca, kao i da je utakmica u jednom trenutku bila prekinuta, da bi redari sklonili skandalozni transparent navijačke grupe "United Force" na Brazilčev račun.

"Učinilo se da je Everton nakon poslednjeg sudijskog zvižduka gestikulirao u pravcu navijača, što je izazvalo malo komešanje na tribinama i svađe među igračima na terenu. Bivši vezista Lugana i Sent Galena tada je očigledno uzrujan napustio teren", objašnjeno je.

Uz podsećanje na Evertonovu izjavu nakon meča da "voli Srbiju i da je zato plakao", britanski novinar je napisao i da je trener Partizana Marko Nikolić stao u zaštitu svog igrača, uz podsećanje da je prošle godine u Olimpiji i lično bio u centru rasističkog skandala, zbog vređanja svog igrača drugačije boje kože.

"Je l' ima još nešto za osudu pre tog odlaska Evertona tamo? Ako ima, osudićemo i jedne i druge, nećemo samo Evertona. Sve su to stvari koje se događaju, ali postoje disciplinski organi koji će odrediti kazne za sve učesnike", rekao je Nikolić posle meča.

U ponedeljak se ovim povodom oglasio i Partizan, a reagovala je i Zajednica klubova Superlige, koja je ekspresno suspendovala stadion u Crnotravskoj ulici.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar