Пожар на двије куће, пироман ухапшен

Припадници Полиције дистрикта Брчко успјели су врло брзо након обављеног увиђаја на запаљеним породичним кућама Марије Томић и Марка Мендеша у Дубравама код Брчког идентификовати пиромана.  Пожаре је подметнуо Мирослав Томић, братић оштећене Марије и комшија Мендешевих.

Република Српска 20.02.2017 | 22:50
Пожар на двије куће, пироман ухапшен
Пожаре су локализовали ватрогасци из Брчког али је на оба објекта нанесена велика материјална штета. Марија Томић, иначе тетка паликуће, 30 година ради у Швајцарској и, према казивајњу комшија, несебично му је пружала љубав и подршку.

У шоку је, као и комшија Марко Мендеш који нам је испред своје запаљене куће покушао дати изјаву.

„Отишао сам у Њемачку 1972. године, тамо сам и сада. Још радим и ускоро ћу у пензију. Радовао сам се повратку кући и уживању, а ево ...“, у сузама је завршио Мендеш који се с невјерицом пита – зашто,  јер, потврдиле су то и комшије, ништа лоше није учинио никоме од Томића.  

О мотиву за подметање пожара за сада нема информација. Мјештани Дубрава су огорчени с обзиром на чињеницу да је паликућа као 17-годишњак (у љето 2007.) усред дана убио дјевојку из комшилука Мару Мркоњић и недавно, након издржане казне, пуштен из затвора.

Био је без надзора иако је, сазнали смо, медицински случај. Ресоцијализација очито није била успјешна, а за кривично дјело паљевине за које се сумњичи, КЗ-ом Брчко дистрикта прописана је казна од једне до осам година.

„Полиција обавља криминалистичку обраду над осумњиченим након чега ће, уз извјештај, о наставку његовог процесуирања, одлучити Тужилаштво дистрикта“, кратко је рекао портпарол полиције Халид Емкић.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лија

21.02.2017 11:28

Обзиром да кривично дјело није много узнемирило јавност, извршиоца треба пустити да се брани са слободе, али му озбиљно запријетити, ако још једном некоме запали кућу биће затворен.

ОДГОВОРИТЕ