Požar na dvije kuće, piroman uhapšen

Pripadnici Policije distrikta Brčko uspjeli su vrlo brzo nakon obavljenog uviđaja na zapaljenim porodičnim kućama Marije Tomić i Marka Mendeša u Dubravama kod Brčkog identifikovati piromana.  Požare je podmetnuo Miroslav Tomić, bratić oštećene Marije i komšija Mendeševih.

Republika Srpska 20.02.2017 | 22:50
Požar na dvije kuće, piroman uhapšen
Požare su lokalizovali vatrogasci iz Brčkog ali je na oba objekta nanesena velika materijalna šteta. Marija Tomić, inače tetka palikuće, 30 godina radi u Švajcarskoj i, prema kazivajnju komšija, nesebično mu je pružala ljubav i podršku.

U šoku je, kao i komšija Marko Mendeš koji nam je ispred svoje zapaljene kuće pokušao dati izjavu.

„Otišao sam u Njemačku 1972. godine, tamo sam i sada. Još radim i uskoro ću u penziju. Radovao sam se povratku kući i uživanju, a evo ...“, u suzama je završio Mendeš koji se s nevjericom pita – zašto,  jer, potvrdile su to i komšije, ništa loše nije učinio nikome od Tomića.  

O motivu za podmetanje požara za sada nema informacija. Mještani Dubrava su ogorčeni s obzirom na činjenicu da je palikuća kao 17-godišnjak (u ljeto 2007.) usred dana ubio djevojku iz komšiluka Maru Mrkonjić i nedavno, nakon izdržane kazne, pušten iz zatvora.

Bio je bez nadzora iako je, saznali smo, medicinski slučaj. Resocijalizacija očito nije bila uspješna, a za krivično djelo paljevine za koje se sumnjiči, KZ-om Brčko distrikta propisana je kazna od jedne do osam godina.

„Policija obavlja kriminalističku obradu nad osumnjičenim nakon čega će, uz izvještaj, o nastavku njegovog procesuiranja, odlučiti Tužilaštvo distrikta“, kratko je rekao portparol policije Halid Emkić.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Лија

21.02.2017 12:28

Обзиром да кривично дјело није много узнемирило јавност, извршиоца треба пустити да се брани са слободе, али му озбиљно запријетити, ако још једном некоме запали кућу биће затворен.

ODGOVORITE