Петоструки олимпијац пронађен мртав на дну базена!

Аустријанац Никола Ники Стајковић (57), петоструки олимпијац и освајач бронзане и сребрне медаље на европским првенствима у скоковима у воду, пронађен је мртав у петак на дну базена спортског центра у Салцбургу.

Остали спортови 21.02.2017 | 10:15
Петоструки олимпијац пронађен мртав на дну базена!
Бивши аустријски репрезентативац Стајковић, који је са 13 година већ учествовао на првим, од својих пет Олимпијских игара, према саопштењу полиције, преминуо је под и даље неразјашњеним околностима.

Он је отишао на базен како би тренирао, али су његово беживотно тело пронашли касније на дну. Након неуспешне реанимације, лекари хитне помоћи, која је убрзо дошла на лице места, могли су само да констатују смрт. Више детаља о узроку смрти биће познато након обдукције.

Бивши аустријски репрезентативац Стајковић, који је са 13 година већ учествовао на првим, од својих пет Олимпијских игара, преминуо је највероватније од срчаног удара. Бар тако кажу у организацији чији је био директор, бринући се последњих година о надметањима у скоковима у воду са литица.

"Са великом тугом морамо да саопштимо да је Стајковић, наш спортски директор, преминуо током уобичајеног пливачког тренинга, услед последица здравствених тегоба. Увек у шортсу, најчешће мокром јер из воде није излазио, увек са наочарима, потамнелом кожом и светлим, освајајућим осмехом, Стајковић је био један од најпријатнијих људи које смо знали. Ипак, овај 57-годишњак је био и човек са бројним талентима: фантастичан спортиста, страствени сурфер, успешни бизнисмен", наводи се у опроштају "РБ" организације, у којој је радио.

Подсетимо, Стајковић се договорио да плива заједно са супругом, али је она решила да раније напусти базен у граду Халејну у Аустрији. Нешто касније, њихова деца пронашла су беживотно тело оца на дну. Покушаји реанимације од стране лекара хитне помоћи нису били успешни.

"Памтићемо га као особу која је на прво место увек стављала безбедност такмичера, као човека који је увек давао све од себе да им обезбеди савршене услове да, безбедно, покажу шта могу у спорту који је толико волео", наводи се у писму Светске организације за спортове у води, ФИНА, упућене Стајковићевој супрузи Никол.

Никола Стајковић је на Играма дебитовао као 13-годишњак у Минхену 1972, а учествовао је и у Монтреалу 1976, Москви 1980, Сеулу 1988. и Барселони 1992. године. На првенству Европе у Сплиту 1981. окитио се бронзом, док је у Стразбуру 1987. узео европско сребро. Обе медаље узео је у дисциплини скока са даске која се налазила на три метра висине.

"Са десет метара је скакао већ као петогодишњак. Био је вундеркинд. Био је сјајан у овом спорту чак и '92, двадесет година после олимпијског дебија. Од самог почетка је био са нама, па ће Ники недостајати свима којима су скокови у воду прирасли срцу, где год да живе на овој планети. Наше мисли су сада са његовом супругом Никол и његовом породицом", наводи се на крају опроштајног саопштења "РБ" организације од Стајковића, рођеног 1. марта 1959. у Салцбургу.

Стајковић је на Играма дебитовао у Минхену 1972, а учествовао је и у Монтреалу 1976, Москви 1980, Лос Анђелесу 1984 и Барселони 1992. године. На ЕП у Сплиту 1981. окитио се бронзом, док је у Стразбуру 1987. узео европско сребро. Обе медаље узео је у дисциплини скока са даске која се налазила на три метра висине.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар